Güncel Hat Devir Fiyatları Ne Kadar? Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Hat Devir İşlemi

Pek çok kişi mevcut telefon numarasını devir işlemiyle adına olmasını istemekte. Ancak Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom'un hat devir ücreti hakkında internette yeteri bilgi bulunmuyor. Biz de 2019 hat devir fiyatlarını bir araya getirdik. İşte detaylar... 
Hat devir ucreti
3 operator
İçerisinde bulunduğumuz yıl itibariyle yeni hat almak artık oldukça pahalı. Hem Turkcell,  hem Türk Telekom hem de Vodafone 2019 hat ücretleri üç basamaklı olmaya doğru giderken pek çok kişi kendi adına olmayan ancak kullandığı SİM kartını devir işlemiyle isminin üzerine almak istiyor. Bunun için de 2019'da Turkcell,  Vodafone ve Türk Telekom'un hat ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılıyor. Yazımızın ilerleyen kısmında hat devretme fiyatlarını paylaşacağız ama öncesinde Turkcell,  Vodafone ve Türk Telekom numara devir işleminin nasıl gerçekleştiğine detaylarıyla bakalım. Örneğin sizin adınıza kayıtlı olan hattı başka birinin üzerine alacaksanız,  hem siz hem de hattı devir alacak kişi operatörün bayiisine gitmesine gerekmektedir. Devir işlemi yapacak kişinin kimliği ve devir alacak kişinin kimliği istenen tek belgedir. Eğer ki Turkcell,  Türk Telekom veya Vodafone hat devir işlemi sonrası  numarayı devir alacak kişi hattı faturalı olarak kullanacak ise yanında son 2 ay içerisinde gelen herhangi 1 faturayı (elektrik, su ya da doğalgaz) yanına alması gerekmektedir. Bunun dışında her iki kişi Türk Telekom,  Turkcell ve Vodafone bayisinin verdiği ruhsatnameyi imzalamak gerekiyor. Geldik şimdi herkesin merak ettiği o konuya yani hat devir ücretinin ne kadar olduğu sorusuna yanıt vermeye... 

2019 Hat Devir İşlem Ücreti Ne Kadar? (Turkcell,  Vodafone ve Türk Telekom) 


Hat devir işlemi tüm operatörlerde aynı olsa da hat devretme ücreti hiç de aynı değil. Hatta aynı operatör bayileri arasında bile farklı fiyatlar söz konusu. Bu nedenle numara devir ücretleri hakkında net bir şey söylemek pek mümkün değil. Ayrıca hat devir fiyatlarının ateş pahası olduğunu, talep edilen ücretle birkaç SİM kartı alınabileceğini de ekleyelim.

Vodafone Hat Devir Ücreti:


Sizin üzerinize olan hattı başkasına devretmek isterseniz ya da tam tersi bir işlem olursa 90-120 TL civarında bir ödeme yapmanız gerekecek. Tabii hattın faturalı veya faturasız  olması da fiyatları değiştiriyor. Bu arada en çok da vergiler nedeniyle fiyatların arttığını söyleyelim. Daha fazla detayı Vodafone bayilerinden almak mümkün.

Turkcell Hat Devir Ücreti:


Turkcell'de de durum neredeyse aynı. Bir Turkcell İletişim Merkezine gidip hat devir işlemi yapmak istesiniz ödeyeceğiniz rakam: 100 TL ile 130 TL arasında. Faturalı ve faturasız hat işlemlerinde bu bedel değişiklik gösterebilir. Ödemenin bir kısmı nakit alınırken bir kısmı da hattan taksit taksit çekilmekte.  Her iki taraf ruhsatname belgesine imza attıktan sonra işlemler sona ermekte. Turkcell hat devir fiyatı konusunda birden fazla bayiye başvurmanızı öneririz.

Türk Telekom Hat Devir Fiyat:


Türk Telekom'da numara devir işlemi yine bayiler aracılığıyla gerçekleşiyor. Talep edilen ücret ise 85 TL ile 110 TL civarlarında. Hat devir işlemi için her iki kişinin kimlik fotokopileri gerekmekte. Türk Telekom hattı devir etme işlemi faturalı hatlarda biraz farklılık göstermekte. Devir işi tamamlandıktan sonra her iki tarafa da birer fatura çıktığı operatörün resmi web sitesinde yazıyor. Daha fazla detayı TT bayilerinden alabilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0