MWC 2019'da Tanıtılması Beklenen 5 Telefon! GM 10, Galaxy S10 ve Diğerleri...

Mazlum Günhan / Webmgon
mazlumgunhan@webmgon.com

MWC 2019'a 1 aydan az bir süre kala pek çok teknolojisever etkinliği merakla bekliyor. Öte taraftan firmalar da yeni ürünlerini duyurmak için son hazırlıklarına devam ediyor. Peki Dünya Mobil Kongresi'nde hangi telefonlar tanıtılacak? İşte 2019 MWC'de ortaya çıkacak telefonlar...
2019 mwc
Mwc
Dünya Mobil Kongresi MWC, her yıl düzenli olarak gerçekleşmekte.  Ve teknoloji dünyası için geleneksel bir hale geldi. Barcelona'da 20 yıla aşkındır düzenlenen etkinliğe dünyanın her yerinden firmalar en yeni ürünlerini duyuruyor. Öte yandan MWC'ye Türkiye'den de firmalardan  katılım  son yıllarda arttı. Aynı şekilde ülkemizdeki teknoloji basını da etkinliğe yoğun ilgi gösteriyor. Ve bu yıl ki Dünya Mobil Kongresi'ne sayılı günler kaldı. Dolayısıyla pek çok kişi MWC 2019'da duyurulacak telefonları merak ediyor. İşte Barselona'da düzenlenecek olan etkinlikte ortaya çıkması beklenen telefonlar!

Samsung Galaxy S10 İçin Geri Sayım!

Galaxy s10 plus
S10
Şüphesiz etkinliğin yıldızı Galaxy S10 olacak gibi görünüyor. Samsung, geçtiğimiz yıl yaptığı gibi bu sene de MWC 2019'dan 1 veya 2 gün öncesinden yeni cihazını tanıtacak. Bu arada Samsung Galaxy S10'un ortaya çıkmasına henüz daha var ama şimdiden pek çok özellik sızdı bile. Samsung'un S10 serisi kapsamında iki model duyuracağı ifade ediliyor. En dikkat çeken modelin S10+ olması bekleniyor.
İddialara göre 6,4 inçlik kocaman bir ekrana sahip olacak Samsung Galaxy S10+, SnapDragon 855'ten gücünü alacak. Samsung, bazı bölgelerde ise Galaxy S10 ve S10+ için en son işlemcisi olan Exynos 9820 kullanacak. Ve belki de en bomba detay ise cihazda 1TB depolamaya ve 12GB RAM'e yer verecek olması. SUPER AMOLED ekran teknolojisinin kullanılacak olan Galaxy S10 ve S10+, çok ince bir çerçeveye sahip olacak. Bu arada cihazlarda kulaklık girişinin olduğu söyleniyor.

General Mobile GM 10 Gelebilir!


Yerli telefon üreticilerinden biri olan General Mobil, son birkaç senedir yeni telefonlarını MWC etkinliğinde duyuruyor. General Mobile GM 8 ve GM 8 GO modelleri de öyle olmuştu. MWC 2019'a katılması beklenen firmanın yeni telefon tanıtacağı tahmin ediliyor. Tanıtılacak olan telefonun General Mobile GM 10 olması beklenmekte. Henüz firma tarafından net bir açıklama yapılmadı ve GM 10'un da  özellikleri sızmadı. Fiyat performans oranı yüksek, güçlü bir telefon olması beklenen General Mobile GM10 ile beraber bir cihaz daha ortaya çıkabilir.

5 Arka Kameralı Nokia 9 Geliyor!

Nokia
Nokia 9
Son iki yıldır Dünya Mobil Kongresi'nde oldukça aktif olan Nokia, tüm dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Gerek eski model telefonlarını yenileyerek gerekse de yeni cihazlarını duyurarak adından söz ettiren Nokia'nın MWC 2019'da 3-4 telefon modelini görücüye çıkaracağı ifade ediliyor. Bu cihazların başında ise 5 arka kameraya sahip olan Nokia 9 PureView  olacak. Ayrıca telefonda 18:9 orana sahip 5.99 inçlik bir ekran bulunacak. Android Oneprogramına katılan en yeni cihaz olacak telefon, Snapdragon 845işlemci, 6GB RAM ve 128GBdahili depolama ile birlikte gelecek. Tabii bu arada Nokia'nın daha erken davranıp telefonunu ocak sonunda tanıtacağı da dile getiriliyor.

Asus'ta MWC 2019'da Olacak!


Her sene düzenli olarak Dünya Mobil Kongresi'ne katılan Asus, geçtiğimiz yıl Asus ZenFone 5z modelini tanıtmıştı. Güçlü özelliklere sahip olan ZenFone 5z, ilk zamanlarda ilgi görse de Asus'un cihaza yeterince önem vermemesi ve pek çok diğer sebeple cihaz çok da istenilen satış rakamlarına ulaşmadı. Asus'un bu yılki MWC etkinliğinde de yeni telefon tanıtması bekleniyor. Ancak firmanın nasıl bir telefon duyuracağı ve bu cihazın ismi ne olacağı konusunda net bir bilgi yok. Öte yandan Asus'un yeni bir ZenFone serisini görücüye çıkaracağı çok sık dile getiriliyor. Ayrıca net bir bilgi olmasa da şirketin 10 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olacak SnapDragon 660 işlemcili ZenFone 7 modelini çıkaracağı öne sürülüyor. ZenFone 7'nin Android 9 yüklü ve 3 kameralı olacağı da yine ifade edilmekte.
Bakalım Asus, Dünya Mobil Kongresi'nde nasıl bir telefonla karşımıza çıkacak?

LG'den Beklenti Büyük!


Son bir kaç yıldır LG cephesi'nde İşler pek iyiye gitmediği pek çok kişi tarafından bilinmekte. Gerek dünyada gerekse ülkemizde iyi satış rakamlarına ulaşamayan LG Mobile,  hep rakiplerinin gerisinde kalıyor. Dünyanın önde gelen teknoloji editörlerine göre LG bu sefer ciddi bir hamle yapabilir. Öte taraftan 2019 MWC etkinliğinde stant açması beklenen LG'nin nasıl bir telefon ile karşımıza çıkacağı henüz kesinleşmiş değil.  Firmaya yakın kaynaklara göre; LG V40 ya da LG G8 modelleri görücüye çıkabilir. Qualcomm'un en son işlemcisi olan SnapDragon 855 ile duyurulacak söz konusu telefonun Android'in son sürümü 9 0 Pie ile beraber geleceği ön görülüyor. LG'nin MWC 2019'da yeni telefon tanıtıp tanıtmayacağı kesin olmasa da hem LG kullanıcıları hem de pek çok teknolojisever firmadan büyük bir hamle bekliyor.

Bu arada şu bilgileri de haberimize eklemekte yarar var:  ünlü Çinli telefon üreticilerinin başında gelen Huawei ve Xiaomi, Şubat sonu Mart başı gibi Barselona'da düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi'ne katılmayacağını yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Xiaomi Mi9 ve Huawei P30 modellerinin MWC 2019'dan birkaç ay sonra tanıtılması bekleniyor.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0