Kral TV Neden Kapandı? Kral TV Neden Yok? İşte Detaylar...

25 yıldır kesintisiz olarak müzik yayını yapan Türkiye'nin ilk müzik kanalı Kral TV, kapanıyor. Doğuş Yayın Grubu'nun elinde olan Kral TV canlı yayınlarına bundan böyle dijitalde devam etme kararı aldı. Peki Kral TV neden kapandı? İşte merak edilenler....
Kral tv canlı
Kral TV
1994 yılında Cem Uzan tarafından kurulan Kral TV, Uzan Grubu'nun TMSF'ye devredilmesi sonrası uzun bir süre TMSF elinde kaldı. 2008 yılnda  İse Ferit Şahenk'in CEO'su olduğu Doğuş Grubu Kral TV'yi satın aldı. Tam 9 yıldır NTV, Star TV gibi önemli kanalları elinde bulunduran Doğuş Yayın Grubu'nun çatısı altında faaliyetlerini sürdüren müzik kanalı önümüzdeki ay kapanıyor. Geçtiğimiz haftalarda "Kral Tv kapanıyor' haberleri gelmiş ancak resmi bir açıklama yapılmamıştı. Ve beklenen o açıklama geldi. Kral TV, 1 Şubat 2019 itibariyle uydudan çıkıp yayınlarını Apple TV, Kral Müzik uygulaması ve YouTube'un yanı sıra www.kralmuzik.com.tr adresinde devam ettirme kararı aldı.
Peki Kral TV neden kapandı? Doğuş Yayın Grubu ve Kral TV tarafından konu ile ilgili tam olarak net bir açıklama yapılmadı. Ancak mart 2018'de sevilen spor kanalı NTV Spor'u kapatan Doğuş Grubu'nun ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşadığı öne sürülüyor. Doğuş Grubu'nun sadece medya sektöründe değil,  otomotiv ve turizm sektöründe de sıkıntılar yaşadığı ifade ediliyor. Türkiye'de müzik dünyasına yön veren ve 25 yıllık yayın hayatında birçok ilke imza atan Kral TV'nin kapanacak olması sosyal medyanın da gündemine geldi. Pek çok kişi kanalın kapanacak olmasını hayal kırıklığı ile karşıladığını ifade ediyor.



Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0