2018 Engelli Atamaları Kapsamında 2500 Memur Alınacak! EKPSS Atamaları Ne Zaman?

Pek çok vatandaşın yanıt aradığı "engelli atamaları ne zaman yapılacak?" sorusuna bu haberimizde yanıt veriyor olacağız. 2018 engelli atamalarının ilki geçtiğimiz mayıs yapılmıştı. Ve EKPSS atamalarının ikincisi için ise gözler ÖSYM'de. Aynı zamanda 2019 engelli atamaları da merak konusu. 
Engelli memur
EKPSS
Bilindiği üzere son birkaç yıldır engelli memur alımında ciddi bir artış yaşandı. Ancak Türkiye'de engelli olan birey sayısı göz önüne alındığında rakamları yetersiz olduğu ortaya çıkıyor. Yine üniversite mezunu olan engelli vatandaşların sayısında da her geçen yıl artış yaşanmakta. Devletin aldığı kararlarla beraber özel sektôre de iş düşüyor. Buna göre her şirket personelinin yüzde beşi kadar engelli çalıştırmak zorunda. Yine de pek çok kişi kamuda çalışmak için engelli atamalarını takip etmekte. 2018 engelli atamalarının ilki Mayıs 2018'de gerçekleşmişti. Ve yılın başında ilgili bakanlık tarafından yapılan açıklamada 2018 engelli atamaları kapsamında yıl içerisinde iki kez alım yapılacak denildi. Toplamda 5 bin kişinin alınacağı EKPSS alımının son kısmı ise henüz yapılmadı. Peki engelli memur alımı ne zaman yapılacak? 2018 Engelli atamaları kapsamında kaç kişi alınacak? Engelli atamaları hakkındaki tüm merak edilenler haberimizin devamında bulunmakta. İşte tüm detaylar...

2018 ENGELLİ ATAMALARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI! 2500 KİŞİ ALINACAK


Bu yılın başında yapılan açıklamada 2018 engelli alımlarının ikinci kısmının Aralık 2018'de gerçekleşeceği bilgisi verilmişti. Ve bu kapsamda birçok engelli vatandaşın gözü de 2018 engelli atamalarına çevrildi. Bu arada geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekililerinin sorularına yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, aralık ayı içerisinde lise, önlisans ve lisans olmak üzere toplamda 2500 engelli memur alınacağını ifade etti. Selçuk, ayrıca her geçen yıl engelli memur sayısının arttığına dikkat çekerek şu anda 54 bine yakın engellinin kamuda çalıştığını belirtti. Bu arada 2018 engelli atamalarının başvuruları ÖSYM'nin resmi sayfası olan osym.gov.tr üzerinden ilan edilecek. Yine aynı şekilde engelli atama başvuruları da ÖSYM'nin Aday İşlemleri sayfasında yapılacak.
Ekpss
Engelli atama
Öte yandan 2018 engelli memur atamaları kapsamında en fazla engelli alımı lisans, önlisans ve lise şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca  en sonki atamada Lisans mezunu 1897 aday tercih yaptı, 1100 kontenjan ayrıldı 854 aday yerleştirildi ve 246 kontenjan boş kaldı. Önlisans mezunu 4211 aday tercih yaptı 531 kontenjan ayrıldı 465 aday yerleştirildi ve 66 kontenjan boş kaldı. Ortaöğretim mezunu 23178 aday tercih yaptı 540 kontenjan ayrıldı 502 aday yerleştirildi ve 38 kontenjan boş kaldı. 2018 EKPSS atamaları veya bir başka deyişle 2018 engelli atamaları hakkında yeni gelişmeleri gün gün webmgon.com üzerinden paylaşmaya devam edeceğiz. 2018 engelli atama başvuruları ve 2018 engelli memur atama tercihleri için tüm gelişmeleri FACEBBOK ve TWİTTER sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0