2018 Ramazan Bayramı Ne Zaman? 2018 Bayram Tatili Kaç Gün?

Mayıs ayının ortasında başlayan Ramazan'ın yavaş yavaş sonlarına doğru gelmekteyiz. Oruçlar tutuldu, ibadetler yapıldı, dualar edildi ve şimdi de bayram beklenmekte. Peki Müslümanların beklediği Ramazan Bayramı ne zaman? 2018 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? İşte "2018 bayram ne zaman?" Sorusunun yanıtı....
Ramazan bayramı
Bayram
İslam alemi için son derece önemli olan Ramazan'ın sonlarına doğru yaklaştık. Müslümanların kutsal ayı olarak nitelendirilen Ramazan'ın bitmesiyle birlikte bayram heyecanı başlayacak. Tam bir ay yaklaşık 17-18 saat boyunca aç ve susuz Allah rızası için ibadet yapan Müslümanlar,  bayramın gelmesiyle iki duyguyu aynı anda yaşarlar. Bir yandan üzülürler çünkü büyük bir maneviyatı barındıran Ramazan sona ermektedir. Öbür yandan da sevinç ve heyecan içerisinde bayrama kavuşmalarından dolayı Allah'a şükürler edilir. En önemlisi de Ramazan Bayramı ile uzun süredir görülmeyen aile büyükleri, eş-dost ziyaret edilir. Peki 2018 Ramazan Bayramı ne zaman? Bu yıl bayram tatili kaç gün? İşte 2018 bayram tarihi!

2018'de Bayram Ne Zaman? İşte Bayram Tarihleri 2018


Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak. Son yıllarda yaz aylarına denk gelen Ramazan Bayramı'nın bu yılki ilk günü ise 15 Haziran Cuma günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 17 Haziran Pazar günü sona erecek.  Yani pek çok vatandaş bu bayram az tatil yapacak gibi görünüyor. İşte gün gün 2018 Ramazan Bayramı tatil takvimi:
- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil
- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil
- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)
- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0