Doğubayazıtlılar Arka Sokaklar ve Çukur Dizisine Tepkili!

Doğubayazıt halkı Çukur ve Arka Sokaklar dizisine tepkili! Geçtiğimiz günlerde iki sevilen dizi, Doğubayazıt'ın çeşitli yerlerinde çekimler gerçekleştirmişti. Arka Sokaklar ve Çukur'un Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde çekilen sahnelerinden sonra ilçe halkı iki diziye de çok sert tepki gösterdi
Arka sokaklar
Çukur
Birkaç ay önce Show TV'de başlayan Çukur dizisi, kısa bir süre önce Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde çekimlerinin bir kısmını gerçekleştirmişti. Çukur için Doğubayazıt'ın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen çekimler kapsamında, ilçenin tarihi turistlik mekanlarının başında gelen İshak Paşa Sarayı da yine dizinin sahnelerinde yer almıştı. Çukur dizisinin Doğubayazıt çekimlerinin ardından Kanal D'nin uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar da ilçede bazı sahnelerini çekti. Söz konusu iki dizinin Doğubayazıt çekimleri yoğun ilgi gördüğü kadar ilçe halkı tarafından sert tepki de topladı. Doğubayazıt halkı, Çukur ve Arka Sokaklar'ın ilçede gerçekleştirdiği çekimlerde  uyuşturucu kaçakçılığını konu edinmesinden oldukça rahatsız olduğunu ifade ediyor. Webmgon'dan Mazlum Günhan'a konuşan halk, "Bizim onca tarihi ve turistlik güzelliklerimiz ile kültürümüz dururken dizilerin gelip uyuşturucu kaçakçılığını işlemesi hiç doğru değil. İlçemizde dizilerde gösterildiği gibi  uyuşturucu kaçakçılığı asla söz konusu değildir."  diyerek tepkilerini dile getiriyor. Öte yandan Arka Sokaklar ve Çukur'u yakından takip eden gençler de dizilerin ilçelerine gelmesini olumlu buluyor. Ancak gençler ilçeyi bilmeyenlerin dizilerden dolayı Doğubayazıt'ı yanlış tanıdıklarını düşünüyorlar.

Doğubayazıt'ta Dizilerin Çekim Yapmasından  Rahatsız Değiliz, işlenen Konular Rahatsız Edici!


Tarihi mekanları ve turistlik güzellikleriyle dikkat çeken Ağrı'nın  Doğubayazıt ilçesinin birçok kez çeşitli film ve belgesellere konu olduğunu aktaran Mehmet Kaya, Doğubayazıt halkı  dizilerin ve filmlerin ilçede çekilmesinden hiçbir zaman rahatsız olmadığını aksine memnun olduğunu dile getiriyor. Öte yandan Çukur ve Arka Sokaklar'ın Doğubayazıt'ta bazı sahnelerini çekmesi halk tarafından memnuniyetle karşılandığını aktaran Kaya, "Bizi sadece rahatsız eden tek şey: ilçemizin uyuşturucu kaçakçılığının yoğun yaşandığı bir yer olarak lanse edilmesidir." dedi. Doğma büyüme Doğubayazıtlı olduğunu aktaran Mehmet Kaya, sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Doğubeyazıt gençleri, Arka Sokaklar dizisi ve Çukur'un çekimlerinin bir bölümünü Doğubeyazıt'ta gerçekleştirmelerini ilgiyle takip ettiler. Sonuçta Doğubayazıt bu iki sevilen dizi sayesinde tüm Türkiye'ye tanıtılacak. Fakat ilçemizin uyuşturucu kaçakçılığıyla anılmasından elbette rahatsız olduk. Birçok kişi biliyor ki Doğubayazıt uyuşturucu kaçakçılığı ile anılan bir şehir değildir. Bizim istediğimiz tek şey ilçemizin tarihi-turistik mekanları ve kültürüyle doğru bir şekilde tanıtılmasıdır. Doğubayazıt'ta dizilerin çekim yapmasından  rahatsız değiliz,  sadece işlenen konular rahatsız edici." 
Bu arada Mehmet Kaya ,  "Biz diğer dizilerin de Doğubayazıt'a gelip çekimlerini yapmasını hatta bir dizinin sadece Doğubayazıt'ta çekilmesini de  istiyoruz." diye konuştu. 





Yeni gelişmeleri FACEBOOK ve TWİTTER fayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0