"YKS'DE BAZI BÖLÜMLERİ TERCİH EDEN ÖĞRENCİ SAYISININ DÜŞME İHTİMALİ VAR"

YKS başvurularının başlamasıyla birlikte 2018 YKS-TYT sınavlarına girecek öğrenciler de YKS haberlerini yakından takip ediyor. Bu kapsamda Murat Acet'in yaptığı açıklama oldukça önemli. İşte Acet'in YKS bölümleri  hakkındaki o açıklaması.
Yks sınav
Yks
Bilindiği üzere kısa bir süre önce üniversite giriş sınavı baştan sona yenilendi. Bu kapsamda 2018'de üniversite sınavına girecek adayları karmaşık bir süreç de bekliyor. Bu sene ilk kez uyhulanacak olan  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  yeni olmasından dolayı son derece önemli. Gerek YÖK gerekse ÖSYM, üniversite giriş sınavı olan YKS için sık sık güncellemeler yapıp, aynı zamanda adayları bilgilendiriyor. Ancak buna rağmen hala YKS ve TYT konusunda bazı kesimlerin eleştirisi söz konusu. Tabi öğrencilerde de bir kafa karışıklığı da yok değil. Tüm bunların yanı sıra eğitim uzmanları da üniversite adaylarını bilgilendirmek amacıyla her gün yeni açıklamalar yapıyor.  YKS hakkında yaptığı açıklamalarla öğrencileri uyaran ve aynı zamanda bilgilendiren bir eğitim uzmanı da Altınbaş Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet. Acet, yaptığı son açıklamada bazı bölümleri tercih eden öğrenci sayısının düşebileceği konusunu dile getirdi. Altınbaş Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü'nün Üniversite bölümleri hakkında yaptığı değerlendirme haberimizin devamında.

“Taban Başarı Sırası” Uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Murat Acet, şu bilgileri paylaştı:  "Tıp (40 bin), Hukuk (150 bin), Mühendislik Programları ( 240 bin), Mimarlık (200 bin) ve Öğretmenlik Programları için belirlenen/uygulanan 240 bin başarı sırası yeni sınav sisteminde ve kılavuzda aynen korunuyor. Ancak YGS-LYS sistemi içinde önemli ve kabul edilir  bir karşılığı olan bu sıralar ilk kez uygulanacak YKS için çok da makul görünmüyor. Puan türlerinin azalması, bu belirli puan türlerinde yaşanması muhtemel yığılmalar göz önüne alındığında bu bölümleri tercih edebilecek öğrenci sayısının azalması bir başka deyişle bu popüler ve tercih kararlılığı yüksek bölümlerin doluluk oranlarının düşmesi gibi bir sonucun yaşanması ihtimalini de beraberinde getirecekmiş gibi görünmektedir.”

Altınbaş Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet, son olarak YKS 2018'e girecek adaylara şu uyarılarda bulundu:
"Tüm bu bilgiler eşliğinde aday öğrencilere en önemli tavsiyemiz 2018 YKS Kılavuzunu dikkatlice incelemeleri ve sınav sürecinin gerekliliklerini yerine getirmeleridir. Çünkü sınav sistemindeki her değişiklik belirli oranda avantaj ya da dezavantaj oluştursa da asıl başarı ısrarlı ve disiplinli çalışmaktan geçmektedir. “





Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0