Android 8.0 Oreo Nedir? İşte Android 8.0 Özellikleri Ve Android 8.0 Alacak Cihazlar

Android 8.0 Oreo, yakın bir zamanda birçok telefonla buluşacak. Peki tam olarak Android  8 Oreo  ne zaman çıkacak? Hangi telefonlar Android 8.0'ı alacak? En önemlisi de Android 8 nedir? İşte Android 8.0  Oreo güncellemesi hakkında detaylar...
Android
Android oreo
Android'in merakla beklenen yepyeni sürümü, Android 8.0 Oreo yakın zamanda pek çok telefona gelecek. Bu durum da pek çok Android kullanıcısının merağını artırmaya başladı. Android 8 Oreo hakkında birçok soru işaretide ortalıkta dolaşıyor. Kısa bir süre önce Google'ın yaptığı açıklamayla Android 8.0'ın ismi belli olmuştu. Bütün Android sürümlerinde tatlı ismi kullanan Google, yine şaşırtmadan bir tatlı ismini tercih etti. Android'in O harfiyle adlandırılan sürümü  "Oreo" olarak kullanıcılara sunulacak. Kısa bir süre içinde başta üst seviye telefonlar olmak üzere birçok cihazda görebileceğimiz Android Oreo, ilgiyle takip edilse de neler sunulduğu az kişi tarafından biliniyor. Peki Android 8.0 Oreo nedir?  Android 8 hangi  özellikleri sunacak?

Android 8.0 Nedir?  İşte Android 8 Oreo Özellikleri


Android  8 Oreo  nedir? Sorusuna kısaca yanıt vermek gerekirse: Google'ın mobil cihazlar için ürettiği Android işletim sisteminin 8.  sürümüdür. Ve adını da Oreo adlı tatlıdan almıştır. Birçok Android işletim sistemi kullanan telefon ve tablete de gelecek olan yeni bir sürümdür. Peki Android 8.0 Oreo'nun özellikleri neler?
-Apple telefonlarda gördüğümüz 3D Touch özelliği artık bu sürümle Android'e de geldi.
- Hepimiz bilgisayarda olduğu gibi birçok işlemi telefondan da yapmak isteriz. Mesela İnstagram'da takılırken bir yandan da YouTube'da video izlemek istyebiliriz. Bunun için Android O (Oreo) ile  gelen Picture-in-picture bunu yapmamıza olanak sağlayacak.
- Artık kullanıcı olarak Android O ile daha fazla yetkiye sahip olacağız.
- Yepyeni emojiler bizleri bekliyor.
- Telefon güncellenirken bütün işlemler  arka planda  devam edecek. Yani sizi işinizden etmeyecek ve telefonu kullanmanıza imkan verecek.
- Gelen bildirimler üzerinden daha fazla yetkiye sahibiz. Bildirimleri sıralayabilir, bazılarına öncelik verebileceğiz.
Android 8 (Android Oreo) ile gelen özellikler kısaca böyle. "Peki hangi telefonlar Android 8.0'ı alacak?"  Ve telefonlar Android Oreo'yu  ne zaman alacak? Gelin şimdide bu soruların yanıtlarına bakalım.

Hangi Telefonlar Android 8 Oreo'yu Ne Zaman Alacak?


Ağustos ayının sonuna doğru resmi olarak tanıtılan Android 8 (Android Oreo), artık beta sürümden sıyrılarak nihayet bizlerle buluşacak. Bütün markalar Android 8 için harekete geçmeye başladı diyebiliriz. Ancak henüz Google telefonları ve "Android One" programına dahil olan cihazlar dışında Android 8.0'ı alan cihazlar yok. Peki telefonlar ne zaman Android Oreo alacaklar? Firmalardan resmi açıklamalar gelmese de, Aralık veya Ocak 2018 gibi başta amiral gemisi telefonlarda Android Oreo'yu görmemiz mümkün. Bu arada Android 8 Oreo alacak  bazı cihazlar belli olmuş durumda. Bunlar:  Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player, Xperia X, XZ, XA1, HTC U11, Nokia 3, 5, 6, 8, OnePlus 3, 3T,5 ve Samsung’un 2017 modelli tüm telefonlarının  yanı sıra General Mobile'ın GM 5, GM 5  Plus ve GM 6 cihazları yeni Android sürümü en kısa sürede alacak.

Öte yandan Android 7.0 Nougat sürümünde olduğu gibi Android'in yeni sürümü için her bir markanın  ayrı ayrı güncel listeleri Webmgon.com'da yakında sizlerle paylaşacağız. Yani Android 8.0 Oreo alacak cihazların marka marka listesi en kısa zamanda burada yer alacak.

Gelişmeleri Webmgon'un FACEBOOK ve TWİTTER  sayfalarından takip edebilirsiniz. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0