YGS Ve LYS Kalkıyor! İşte detaylar...

Bu kez de YGS ve LYS'nin kalkma durumu gündemde.  Yine "TEOG kalkmalı"  diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu gündeme getirdi ve beraberinde pek çok soru işareti de oluştu. Peki YGS ve LYS  kalkıyor mu? Kalkarsa YGS ve LYS'nin yerine ne gelecek? İşte YGS ve LYS'nin durumu...
Ygs lys kalkıyor mu
Ygs lys
Geçen hafta bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, TEOG kalkmalı diyerek Türkiye'nin gündemini değiştirmişti. Bu açıklamanın ardından MEB harekete geçerek TEOG'u kaldırma çalışmalarına başlamıştı. Dün itibariyle de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yılla birlikte TEOG'un yapılmayacağını, kesin olarak kaldırıldığını açıkladı.

Bu konu hala tartışılmaya devam edilirken, yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir konu daha gündeme getirildi. Erdoğan, YGS ve LYS  sınavlarının da kalkacağını ve çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Bu açıklama sonrası birçok YGS-LYS  adayı ve veli "YGS-LYS  kalkıyor mu?" "YGS ve LYS ne zaman kalkıyor" gibi soruları art arda sormaya başladı. Peki gerçekten YGS ve LYS kalkıyor mu? İşte Erdoğan'ın yaptığı o açıklamanın detayları.

YGS-LYS  Kalkacak, Çalışmalar Sürüyor


BM toplantısı için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerle bir araya geldi. Burada açıklamalar yapan Recep Tayyip Erdoğan, TEOG'un yerine gelecek sistem hakkında bilgi verdi.  Kendisine    sorulan "YGS ve LYS de kalkacak mı?"sorusu üzerine Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor" değerlendirmesini yaptı. Bu açıklamadan sonra şimdi gözler ÖSYM'ye çevrildi. Henüz ÖSYM'den bir açıklama yapılmadı fakat Erdoğan'ın bu sözleriyle birlikte pek çok soru işareti ortaya çıktı. En önemlisi de,  YGS-LYS ne zaman kalkacak?  "YGS-LYS bu sene yapılacak mı?" ve YGS-LYS yerine ne gelecek?

Bu sorular henüz yanıt bulmuş değil. Ancak bu açıklama sonrası detayların  önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Bakalım öğrencilerin ve velilerin yakından takip ettiği YGS ve LYS'nin durumu ne olacak Hep birlikte ilerleyen günlerde göreceğiz. En önemlisi de 2018'de YGS ve LYS'ye girmesi beklenen   üniversite adaylarının durumu ne olacak?






Gelişmeleri Webmgon'un FACEBOOK ve TWİTTER adreslerinden takip edebilirsiniz

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0