Sansürlenen Zer filmi bu hafta vizyonda! Zer filminin konusu ve oyuncu kadrosu

Sansürlenen sahneleri ve öyküsüyle  dikkat çeken Zer filmi, 21 Nisan 2017'de yani bu hafta  sinemaseverlerle buluşuyor. Kazım Öz'ün yönetmen koltuğunda oturduğu Zer filminin oyuncuları, dikkat çeken detayları ve Zer filminin konusu haberimizin devamında.
Kürtce film
Zer filmi 
Uzun süredir pek çok sinemasever tarafından merakla beklenen Zer filmi, bu hafta vizyona giriyor. Dersim'den New York'a uzanan bir öyküyü beyazperdeye taşıyan Zer: Kimin Aşkı?   Türkçe ve Kürtçe  dışında  bazı dillerde gösteriminin olması bekleniyor.

 Öte yandan izleyicinin hem dünyanın mevcut halindeki kültürel ve inançsal çeşitliliklerine, hem Türkiye’nin tarihsel bazı gerçeklerine, hem de coğrafi-görsel yansımalara tanıklık edeceği filmde önemli pek çok ünlü isim kamera karşısına geçti. Ayrıca Zer filminin çekimleri Dersim, Afyon, İstanbul, Uşak, Elazığ, New York'ta gerçekleşti.

Zer filminin oyuncuları

Adını Kürtçe sarı anlamına  gelen "Zer" kelimesinden alan  film birçok festivalde farklı kategorilerde aday gösterildi.  Yaklaşık 1.5 saatlik dram türündeki Zer filminin yönetmen koltuğunda Kazım Öz oturuyor.
Kazım öz
Zer oyuncuları 
Aynı zamanda filmin senaristliğini de üstlenen Kazım Öz, altıncı uzun metrajlı filmini izleyiciyle buluşturuyor. Bu Cuma vizyona girecek olan Zer filminin oyuncu kadrosunda ise  ‘'The Albanian’ filmiyle tanınan Nik Xhelilaj, Güler Ökten, Haleigh Ciel, Levent Özdilek, Füsun Demirel'in yanı sıra Tomris İncer, Ahmet Aslan ve  Bülent Çolak yer alıyor. Bu arada Zer: Kimin Aşkı? Tomris İncer'in  son filmi olurken, dünyaca tanınan müzisyen Ahmet Aslan için de ilk sinema deneyimi oldu. Kürtçe ve Türkçe dillerinde izleyiciyle buluşacak olan filmin müziklerini de   Mustafa Biber besteledi.

Zer filminin konusu

Kültür ve Turizm Bakanlığından destek alan ve yine 36. Uluslararası  İstanbul   Film Festivali'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bazı sahneleri sansürlenen film bu hafta izleyiciyle buluşuyor. Zer filminin konusu ise kısaca şöyle:
Film eski bir Dersim türküsünün hikayesinin peşine takılarak New York'tan Türkiye'ye gelen Jan'ın hikayenin kökenini ararken başından geçen olayları konu ediniyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0