LYS açık uçlu sorular hakkında önemli ipuçları ve LYS açık uçlu soru örnekleri!

ÖSYM,  bu yıl ilk kez LYS sınavlarında adaylara farklı soru tipleri soracak. Peki LYS'ye az bir süre kala adayların kafasını karıştıran "LYS açık uçlu sorular" ne demek?   LYS'de kaç tane açık uçlu soru sorulacak? İşte LYS açık uçlu soru örnekleri ve açık uçlu sorular hakkında detaylar.
Lys
LYS 
ÖSYM'nin bu yıl ilk kez uygulayacağı  kısa cevaplı sorular yani bir diğer deyişle "açık uçlu sorular" pek çok adayın kafasını karıştırmış durumda. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda ÖSYM tarafından  duyurulan   açık uçlu sorular, bundan böyle her yıl LYS 1, LYS 2, LYS 3, LYS 4 ve LYS 5'te adaylara sorulacak. Ancak ÖSYM, LYS'lerde  tamamen  açık uçlu sorular sormayacak. En azından şimdilik.... Öte yandan bu yıl ilk kez uygulanacak olan kısa cevaplı sorular test sorularında olduğu gibi 3 yanlış veya 4 yanlış  1 doğruyu götürmeyecek. Peki açık uçlu sorular ne demek? LYS'de kaç adet açık uçlu soru sorulacak? 

LYS açık uçlu soru nedir?


ÖSYM tarafından kısa cevaplı sorular olarak da tanımlanan açık uçlu sorular: cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardan oluşmaktadır. İlk kez 2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında sorulacak  olan bu tip sorular tüm LYS oturumlarında adaylara yöneltilecek. Peki LYS sınavlarında kaç tane açık uçlu soru sorulacak? ÖSYM'nin resmi web sitesi osym.gov.tr üzerinde yapılan duyuruya   göre,  "LYS açık uçlu sorular" her bir oturum için 3 adet olacak şekilde  sorulacak. Yani LYS 1'de  3 LYS 3'te 3 şeklinde. LYS  açık uçlu soru  dağılımı ise   şöyle:

LYS-1 (Matematik):  Matematik Testi (3)
LYS-2(Fen Bilimleri): Fizik Testi (1), Kimya Testi (1), Biyoloji Testi (1)
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): Coğrafya (1), Türk Dili ve Edebiyatı Testi (2)
LYS-4 (Sosyal Bilimler): Tarih Testi (1), Coğrafya Testi (1) ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi (1)
LYS-5 (Yabancı Dil): Yabancı Dil Testi (3)
Bu arada Matematik ve Geometri testleri ayrı değil, tek test olacak. Diğer oturumlarda ise sözel açık uçlu sorular sorulacak. Peki ÖSYM açık uçlu soruları LYS'de nasıl soracak? İşte "açık uçlu soru örnekleri"

LYS açık uçlu soru örnekleri  (,LYS 2017)


Adaylara sorulacak olan kısa cevaplı sorular yani açık uçlu sorular testlerde olduğu gibi cevap kağıdına işaretlenecek. Yani sanıldığı gibi bu tip soruların cevapları el ile yazılmıyacak.  Peki ÖSYM nasıl açık uçlu sorular soracak? Aşağıda ÖSYM tarafından yayınlanan  "LYS açık uçlu soru örnekleri" PDF dosyası şeklinde bulunuyor. ÖSYM'nin açıklamasına göre LYS  1, 2, 3, 4 ve 5'te bu sorulara benzer açık uçlu sorular sorulacak. Ve tüm açık uçlu soruların yanıtları   sözcük veya sayı olacak. 2017-LYS'de   Cevap kâğıdına kodlama yapmayan adaylar, ilgili soruya cevap vermemiş sayılacaktır. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacaktır. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0