Ev tipi diş beyazlatma yöntemiyle kolayca dişlerinizi beyazlatabilirsiniz

Diş beyazlatma artık oldukca kolaylaştı. Öte taraftan dişlerin sararması da  yeme içme sıklığına  göre de artabiliyor. Ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemlerinden söz eden Dt. Doğan Bircan diş beyazlatma hakkında önemli detaylar paylaştı.
Beyaz diş
Diş beyazlatma 
Son zamanlarda popüler olan diş beyazlatma her dönemde tercih edilmekte. Ancak bireyin yeme içme durumuna göre diş beyazlatma gereksinimi de ortaya çıkabiliyor. Çay, kahve ve sigaranın diş sararmalarında en büyük etken olduğunun altını çizen   Dt. Doğan Bircan, diş beyazlatma işlemlerinin kişiden kişiye  değişiklik gösterdiğini ifade ediyor. Öte yandan artık diş beyazlatmanın çok kısa sürelerde yapıldığını da belirten Bircan, dişlerin sararma hızının da yine kişiden kişiye değişkenlik gösterdiğini söylüyor.

Dişlerinde sararma olan kişilerin gülerken ya da konuşurken, kendini kötü hissettikleri ve ağız hareketlerini kısıtlamak zorunda kaldıkları kolayca anlaşılabiliyor.
"Sağlıklı diş , beyaz diş demek değildir" diyen Diş Hekimi Doğan Bircan, diş beyazlatmanın nasıl ve hangi yöntemlerle yapıldığını şöyle açıklıyor: 
"Ev tipi diş beyazlatma, hastanın dişine uygun hazırlanan kalıba diş beyazlatıcı madde koyulan ve bu maddeyi hastanın kendisinin 1 – 2 hafta süresince günde 2-8 saat dişlerine uyguladığı yöntem. Ofis tipi diş beyazlatmada ise dişlere ışın kullanılarak beyazlatıcı madde diş hekimi tarafından uygulanıyor. Tek seansı 45 dakika – 1 saat arası sürüyor. Diş rengine göre diş beyazlatma seansları belirleniyor."

"Diş beyazlatmanın zararı yok"


Diş beyazlatmanın her yaşta insana uygulanabildiğini vurgulayan Dt. Doğan Bircan, diş beyazlatmanın doğru teknikle uygulandığı zaman, zararı olmayan, kozmetik bir işlem olduğunu belirtiyor. Ayrıca Bircan, yalnızca diş rengi değil, diş eti ile dişler farklı renklerde görülebildiğini,  daha koyu diş etinin dişleri ise  olduğundan daha beyaz gösterebildiğini dile getiriyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0