Emre Aydın'ın "Hayalimdi" Dediği Korku Filmi Cinni: Uyanış Sinemalarda

Ünlü şarkıcı Emre Aydın'ın yazıp yönettiği korku/gerilim türündeki  "Cinni: Uyanış" filmi  bugün vizyona girdi. Yaşanmış olaylardan esinlenilerek  beyazperdeye uyarlanan film, korkuseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Dün galası yapılan Cinni:  Uyanış, bu hafta sonu izleyiciyle buluşuyor.
Emre aydın korku
Cinni: Uanış Film (2016)
Son zamanlarda Türkiye korku filmlerinde çok sık işlenilen "Cin" teması oldukça ilgi görüyor. Bu tür filmlerin gördüğü ilgiyi farkeden yapımcılar ve yönetmenler de yaşanmış öyküleri beyazperdeye uyarlıyor. Son olarak Rock sanatçısı Emre Aydın'ın senaryosunu yazıp yönettiği "Cinni: Uyanış" sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Yaşanmış bir hikayeden uyarlanan ve Cinleri konu alan filmin hikayesi de oldukça ilginç.


Bu Benim Hayalimdi


Dün akşam İstanbul'da galası yapılan "Cinni: Uyanış" filminin senaristi ve yönetmeni Emre Aydın, film için "Bu benim yıllardır hayalimdi sonunda gerçekleştirdik." diye konuştu. Sevilen sanatçı filmin tamamen gerçek bir öyküden esinlenilerek çekildiğini ancak yasalar gereği bazı karakterlerin ad, yaş ve cinsiyetlerinin değiştirildiğini ifade etti.

Emre aydın filmi
Emre Aydın - Cinni: Uyanış
Çatalca'da 1 ayda çekimleri tamamlanan Cinni:  Uyanış filminin başrollerinde ise Eda Köksal, Merve Özçubukçuoğlu gibi oyuncular yer alıyor.  Antalya Çatalca'da 1980'li yıllarda yaşanan  bir olaydan esinlenilerek senaryolaştırılan Cinni: Uyanış, bugün (27 Mayıs) itibariyle vizyona girdi. Öte yandan geçtiğimiz gün yapılan galaya katılan davetliler filmden oldukça etkilendiğini dile getirdiler. Emre Aydın sevenleri tarafından merakla beklenen film yoğun ilgi gördü.  Ünlü Rock sanatçısı Emre Aydın'ın  hayalini kurduğu  korku/gerilim türündeki Cinni: Uyanış, bu hafta itibariyle korkuseverlerin beğenisine sunulmuş durumda.


CİNNİ: UYANIŞ KONUSU


İlginç öyküsüyle dikkat çeken Cinni: Uanış'ın  konusu ise kısaca şöyle:
Bir genç kız bir gece vakti yanı başında bir cesetle uyanır ve hayatı asla eskisi gibi olmaz... Dilara; çocukluğunda zor yıllar geçirmiş, kendi halinde yaşayan, çok dışarı çıkmayan bir kadındır. Bu monoton hayatı, bir gece evinin bahçesinde tanımadığı bir adamın cesedinin yanında uyanmasıyla tamamen değişir. O geceden sonra, onu dehşete düşüren, paranormal olaylar yaşamaya başlar. Ev arkadaşı Merve, Dilara'nın anlattıklarına şüpheyle yaklaşıyor olsa da, ona yardım etmek için bir psikiyatrist ve bir din hocasıyla bağlantıya geçer. Kendisine neler olduğunu, kimlerin veya nelerin ona musallat olduğunu bulmaya çalışırken, asıl gerçekle yüzleşir. 


CİNNİ UYANIŞ'IN OYUNCU KADROSU

Gerçek bir olaydan esinlenilerek beyazperdeye uyarlanan Cinni: Uyanış'ın oyuncu kadrosu da şu şekilde:
Eda Köksal, Merve Özçubukçuoğlu, Gökçen Gökçebağ, Birgül Kenarcı, Adem Köksal ve Yiğit Aydın

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0