Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali 20 ilde 20. yaşını kutlayacak

Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali "Uçan Süpürge"  bu yıl 20. yılını kutluyor. Mayıs  ayında gerçekleşecek olan  Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Türkiye'de 20 ilde ve KKTC'de etkinlikler düzenlenerek sinemaseverlerle buluşacak. İşte Uçan Süpürge festivalinin  tüm detayları.
uçan Süpürge 
1998 yılından bu yana kadın sinema emekçilerinin  görünürlüğüne dikkat çekerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 20. yaşını 20 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aynı gün yapacağı film gösterimleriyle kutlamaya hazırlanıyor. Uçan Süpürge festival ekibi yapacağı bu geniş organizasyonun ilk buluşmasını 18-19 Mart tarihleri arasında Alman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği ”Birlikte Festival Yapıyoruz” temalı etkinlikle başladı.

Aynı anda 20 il ve KKTC'de  Uçan Süpürge festivali!


Her sene Mayıs ayında   gerçekleşen Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali , bu sene 20.  Yılını farklı etkinliklerle çeşitli illerde kadın sinemaseverlerle kutlayacak.  Aynı zamanda  bu yıl 20. yılını kutlayan bir diğer kadın kuruluşu KAMER’in iş birliğinde Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkâri, Kars, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Tunceli, Van’da, Kadın Platformu’nun iş birliğinde Çanakkale’de, Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin desteğiyle Edirne’de, Karya Kadın Derneği’nin desteğiyle Muğla’da, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin desteğiyle İzmir’de, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın iş birliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde seyircileriyle buluşacak.

Uçan Süpürge festival ekibi illerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapacağı organizasyonun planlamasını 20 ilden kadın örgütleriyle birlikte yaparken, etkinliğin bu yılki konsept fikrini de Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle belirledi.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0