Bol Ödüllü Film "Kasap Havası" Bu Hafta Vizyonda

Konusuyla dikkat çeken bol ödüllü film "Kasap Havası"bu hafta sinemaseverlerle buluşuyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Çiğdem Sezgin'in üstlendiği  Kasap Havası dram türünde izleyici karşısına çıkıyor.  İşte Kasap Havası filminin konusu, Kasap Havası oyuncu kadrosu ve tüm detayları.
Çiğdem sezgin
Kasap Havası (film) 2016
6.  Uluslararası Malatya Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu", 3. Altın Defne Film Festivali'nde "En iyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü ve 22. Uluslararası Adana Film Festivali'nde "En İyi Müzik", 65. Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali'nde ise "Special Newcower Award" ödüllerini alan Kasap Havası, farklı konusu, müzikleri ve oyuncu kadrosuyla sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yönetmen Çiğdem Sezgin'in ilk uzun metrajlı filminde Levent Ülgen  gibi pek çok oyuncu kamera karşısına geçti. Çekimleri İstanbul'da 1 ay süren Kasap Havası'nda kadına şiddet, baskı ve ahlak bozuklukları gibi toplumsal olaylar beyazperdeye aktarılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle sinemaseverlerle buluşmaya  hazırlanan film 2015 yılında çekildi. MC Film'in dağıtımını üstlendiği  Kasap Havası 9 Aralık 2016 itibariyle vizyona giriyor.  Geçtiğimiz gün galası yapılan  film için yönetmen Sezgin, "Ben filmde işlediğim konuya gerçek hayatta  tanık oldum" diye konuştu.

İnanç Konukçu, Şenay Gürler, Hakan Karahan, Cemre Ebuzziya, Levent Ülgen ve Özay Fecht'in  rol aldığı Kasap Havası filmine ilişkin açıklamalarda bulunan  Çiğdem Sezgin, "Ben bu filmle bir çözüm üretmiyorum. Sadece var olan sorunları imkansız bir aşk hikayesi üzerinden gösteriyorum." diyerek filmdeki oyunculuklar için de şu ifadeleri kullandı: "Oyuncularımın hepsiyle günlerce bütün sahnelerin provalarını tekrarladık. Onları çalıştırdım. Onlara ne istediğimi anlattım. Sonuç olarak onlara oynamayı değil, oynamamayı öğrettim. Çünkü oynamadıklarında ben onlardan daha iyi verim alıyordum." Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Komediye yatkın değilim. Hayatı komik bulmuyorum. Aksine ben kederli ve karamsar biriyim. Dolayısıyla on film çeksem de komedi filmi çıkmaz. Ben hayata karanlık pencereden bakan biriyim."

Bu hafta vizyona girecek olan dram türündeki Kasap Havası'nın konusu ise şöyle: 
Taksi şöförlüğü yapan Ahmet, annesinin uygun gördüğü biriyle nişanlanmak üzereyken kendisinden yaşça büyük Leyla ile ilişki yaşamaya başlar. İkisinin arasındaki tutku dolu birliktelik büyük bir aşka dönüşünce evlenme fikrinin eşine gelirler. Ancak bu esnada Leyla'nın yıllar önce birlikte olduğu Semih, Almanya'dan geri döner. Semih'in gelişiyle ilişkilerindeki dengeler altüst olacaktır

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0