Bu korku filmlerini izlemek cesaret ister! işte gelmiş geçmiş en iyi 5 korku filmi

İşte en iyi korku filmleri! Merak ettiklerinizin cevabı burada. 5 adet birbirinden korkunç filmi derledik ve tüylerinizi ürpertecek en iyi 5 korku filmi listemizde. Bu gerilim dolu korku filmlerini izlemek cesaret ister.
Sinema severlerin genellikle birçok film türünü kolayca beğenmesi mümkün olabilir. Ancak komedi gibi korku türündeki filmler kolay beğenilen yapımlar arasında değildir. Özellikle korku filmi çekmek kolay olsa bile insanları gerçekten korkutmak oldukça zor ve bunu başaran çok az sayıda film bulunmaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki korku severlerin korkutulması zor olsa da bunu başaran filmler her zaman takdir toplamıştır. İşte o filmlerden seçtiğimiz 5 yapımı sizler için aşağıda paylaşıyoruz. Çok sıkı korku türündeki filmleri izleyenlerin ilgisini çekebilecek en iyi 5 korku filmi listemizde oldukça seçici davrandık. Ayrıca, farklı konulara ve eski-yeni farklılıklarına özen gösterdik. İşte tarihin en korkunç filmlerinden 5 tanesi.

1. Karabasan / The Babadook:
2014 yapımı bu film görece yeni sayılabilir. Bir gün eşini trafikte kaybeden bir kadının çocuğu ile birlikte yalnız bir hayat yaşamasını konu alan film, anne ve çocuğunun buldukları gizemli kitapla her şey başlar. Kitapta bahsi geçen yaratığın gerçek olup olmadığının peşine düşen anne ve çocuğu korkunç ve bir o kadar ilginç olaylarla karşılaşır. Alışık olduğumuz korku öğelerinin dışında hareket eden film psikolojik açıdan son derece etkileyici.

2. Cadı / The Witch:
2015 yılında beyaz perdede seyirci ile buluşan bu film adından anlaşılacağı üzere 17. yüzyıldaki cadıları ele alıyor. Cadılık suçlamasıyla köyden sürgün edilen ve ormanda yaşayan ailenin başına gelen korkunç olaylar tüyler ürpertecek. Aile, ormanda karşılarına çıkacak olan bu doğaüstü yaratık ile savaşmaya başlar ve olaylar gelişir. Gerçekçi oluşuyla dikkat çeken film, psikolojik gerilim konusunda oldukça başarılı.

3. Cehenneme Bir Adım / The Descent:
2005 yılında çekilen bu film, oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken yapımlar arasında. Bir trafik kazasında kocasını ve kızını kaybeden kadın, arkadaşları ile birlikte bir mağara gezisine çıkar ve mağara çöker ve olaylar başlar. Bu esnada yeraltında yaratıklarla karşılaşan arkadaş grubu, bu yaratıklarla mücadele etmeye ve kendi aralarındaki içsel tartışmaya mücadele etmek zorunda kalacaklar.

4. Konuş Benimle / Talk To Me:
Eylül 2023 yılında vizyona giren ve henüz yeni sayılacak olan bu film, gizemli ve mumyalanmış bir evi keşfeden bir grup arkadaşın ruh çağırmaya başlaması ile başlar ve başarılı olurlar. Doğaüstü güçlerin serbest kalması ile birlikte arkadaş grubu mücadeleye girişmek zorunda kalırlar.

5. Hayvan Mezarlığı:
Bu listenin belki de en korkunç filmi bu olsa gerek. Aynı adlı kitaptan uyarlanan film aslında 1980'li yıllarda beyaz perdede izleyici ile buluşmuştu. Ancak 2019 yılında tekrar çekilen film biraz daha başarılı ve sahnelerle korkunç atmosferi yaratabiliyor. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğimiz bu yapım, bir ailenin köpeğinin ölmesi sonucunda köpeği hayvan mezarlığına gömmeleri ile birlikte olaylar başlar. Olaylar aslında bununla başlar ve gerilimin dozu gittikçe artar. Tabii ki, sinemaseverleri ikiye bölen bu filmin iki versiyonu da farklı beğenilere hitap edebilir.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0