2021’de Sporla İlgili En İyi 5 Kitap

 İnsanların spora olan ilgisi her geçen gün artıyor. Ülkemizde ve Dünya’nın birçok ülkesinde takım sporları daha popüler olarak görülüyor. Futbol bildiğiniz gibi dünyanın en ilgi çeken ve aynı zamanda en büyük organizasyonlara sahip spor olarak kabul ediliyor. 
Tabi bunların dışında farklı spor branşları da olduğunu hepimiz biliyoruz. Olimpiyatlar bu sporlarla ev sahipliği yapıyor. Günümüzde sporcular sadece yaptıkları işle değil aynı zamanda özel hayatlarıyla da yakından ilgileniliyor. 

Sporcuların hayranları onları daha yakından tanımak, onların bilgi sahibi olmasını sağlamak için mücadele ediyor. Bunun için onların anlık olarak takip edilen sosyal medya alanlarını kullanıyorlar. Tabi bunun dışında ayrıca onların özel kitaplar oluşturmasına yönelik talepte artıyor. Günümüzde spor kitapları konusunda çok seçenek bulunuyor. Oto biyografi, sporun tarihi ve spor teknikleri olarak ayrılabilen bu kitaplara ülkemizde ki ilgi de her geçen gün artıyor.

En Çok Okunan 5 Spor Kitap 

Çok çeşitli sporlar bulunuyor. Bu sporların arasından en çok ilgi çekenler futbol ve basketbol ilk sırada yer alıyor. Bu nedenle de en çok okunan spor kitapları arasında bu branşları ilgilendiren seçenekler öne çıkıyor. Canlı casino tarzı sporlara özel bir ilgi gerektiği için onların içeriklerini tercih eden insanlar daha spesifik oluyor. Sizlerde tercihinizi ona göre yaparak doğruya yönelmeyi başarabilirsiniz. 

• Jose Mourinho – Kazanmanın Anatomisi 

Geçtiğimiz günlerde 1000 resmi karşılaşmasında takımının başında görev alan Portekizli çalıştırıcıyı yakından tanımak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız. Robert Beasley tarafından hazırlanan bu kitap 352 sayfadan oluşuyor. Deneyimli hocanın kariyer yollarını bu sayede daha yakından tanıma şansına sahip oluyorsunuz.
Kariyeri boyunda elde ettiği büyük kupa zaferlerinin aynı zamanda büyük futbol galibiyetlerinin altında yatan ilhamı burada bulabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir durum karşısında nasıl yönetim becerisi göstereceğini, bazı durumlarda sadece futbol bilgisinin yeterli olmadığı bu özel kitabı okuyarak hakim olma şansına sahip olabilirsiniz. 

• Alex De Souza Biyografisi 

Alex de Souza ülkemizde heykeli dikilen ender sporculardan bir tanesi olarak kabul ediliyor. 2004 yılında Cruzeiro’dan Fenerbahçe’ye transfer olurken 8 yıl boyunca birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Koşmuyor diyenlere sayısız gol ve asistiyle karşılık verdi. Efendi tavrı, yetenekli ayakları ve futbolu ayaklarıyla değil beyniyle oynaması bizleri memnun eden önemli detayları olarak kabul edildi. 
8 yıllık Türkiye kariyerin ağırlıklı olmak üzere hazırlanan bu kitap, şimdi teknik direktörlük yapan ismin kariyeri boyunda merak edilen tüm detaylarına ulaşmanın açısından kritik önem arz ediyor. O dönemleri merak edenler için bu kitap ülkemizde 2021 yılında başlıca okunması gerekenler arasında yer alıyor diyebiliriz. 2016 yılında basılmasına rağmen günümüzde hala en çok satan seçenekler arasında yer alıyor. 

Benim Oyunum – Johan Cruyff 

Bazı isimler yaptıkları sporda ciddi değişimlerin yaşanmasına neden olmuştur. Bunun sebebi o sporcuların oyunu tam anlamıyla hissederek oynamalarından kaynaklanmaktadır. Hollanda’lı eski futbolcu ve teknik direktör Johan Cruyff bunlar arasından özel bir yere sahiptir.

Oyuna tam anlamıyla farklı bir açıdan bakan yetenekli futbolcu hem oynadığı zamanda hem de futbolu bırakıp teknik direktörlük yaptığı zaman birçok açıdan futbolun değişmesine hatta günümüzde ki son halini almasına neden olmuştur. Günümüzde dünyanın en iyi teknik direktörü olarak kabul edilen birçok isim bu futbol adamının felsefesinden gelerek günümüzde o başarıları elde etmiştir. 

2017 yılında basılan bu kitap günümüzde en çok ilgi çeken spor kitapları arasında yer almaya devam ediyor. Basit bir yapı ile sunulan bu kitap içerisinde futbol ve sporlar ilgili birçok değerli bilgiye sahip olmanız mümkün kılınıyor. Sizlerin bu konuda yapması gereken sadece bunları okumak olacaktır.

Kobe Bryant 

Bazı isimler aramızdan ayrıldıktan sonra da asla yaptıkları, yapacakları ve felsefeleri unutulmaz. Bu isimlerden birisi de hazin bir helikopter kazası ile aramızdan ayrılan Kobe Bryant diyebiliriz. Mamba Mentality’i birçok sporcuya aşılayarak aramızdan ayrılan yıldız basketbolcu oynadığı dönemin ötesine dokunmayı başaran isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor. 

30 bin sayıyı geçen, 4 kez MVP, 81 sayılık rakor ve 5 şampiyonluk yüzüğüne sahip aynı zamanda 18 kez All-Star olmayı başaran oyuncunun geçmişini yakından merak edenler için unutulmaz detaylarla sahip bir kitap olduğunu söylememiz doğru olacaktır.
Yakın çevresinden, oyunun içinde ki yapısından daha doğrusu merak edilen her şeye dair bilgiler bulabileceğiniz bir kitaptır. Roland Lazenby’nin kaleminden bu deneyimli isim hakkında merak ettiklerinize ulaşmanız 608 sayfa ile mümkün olacaktır. 

Antrenörlük Eğitimi ve İlkeleri 

Oyuna olan ilgi her geçen gün artıyor. İnsanlar o sporu yapmasalar dahi sporla ilgili olarak daha çok bilgiye sahip olmak istiyorlar. Bu konuda en yüksek seviyeye çıkmak için deneyim sahibi olmanız gerekiyor. Tabi o sporu yapmak bir yere kadar mümkün olmakla birlikte kendinizi bir adım ileri atmak için tek yapmanız gereken o sporu yapmakla yetinmemek olacaktır.
Örneğin futbol sizin başlıca ilgi alanınızsa yapmanız gereken onunla ilgili olarak kitap okumak olacaktır. Antrenörlük Eğitimi ve İlkeleri kitabı bu konuda sizlere büyük bir bilgi hazinesi sunacaktır. Dr. Celal Gençoğlu tarafından hazırlanan bu kitap içerisinde oyunla ilgili birçok bilgiyi bulabilirsiniz.

Birçok insanın ilgilenmediği antrenörlük kısmıyla ilgili olarak burası size büyük bir hazine sunacaktır. 120 sayfadan oluşan bu kitap 2021 yılında en çok okunan kitaplar arasında ilk sırada yer almaya devam ediyor. Bu genel hatlarıyla oyunu teknik olarak anlamanıza yardımcı olacak diyebiliriz. Tek yapmanız gereken bu kitaplara sahip olmak ve dikkatli bir şekilde okumak olacaktır. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0