Yılmaz Zeyrek: "4 yaşındayken annemin dizinde bağıra bağıra şarkı söylüyordum" RÖPORTAJ

"Denedim olmadı.  Elimden gelen buydu, ama inanmadı aşkın gücüne... "diyerek dikkat çeken Yılmaz Zeyrek, müzik dünyasına profesyonel olarak adım attı. Müziğe çok küçük yaşlarda başladığını dile getiren genç sanatçı, yeni şarkı ne zaman? sorusuna ilk şarkısının adı gibi "acelem yok" diyor ve 2021'in bahar aylarına işaret ediyor. İşte o röportaj...
.    Mazlum Günhan / WEBMGON 

Müzik piyasasına yeni giriş yapan birisin. Haliyle senin hakkında fazla bilgi bulmak zor. Bize biraz kendinden söz eder misin? 

Tabii ki, ben Yılmaz Zeyrek. Aslen Kayseri'liyiz fakat doğma büyüme Bolu'luyum. Ailenin tek çocuğuyum. 27 yaşındayım ve kova burcuyum. İlk ve orta okul eğitimimi Bolu'da Atatürk İlk Öğretim Okulu'nda tamamladım. Lise eğitimimi Bolu'da Mimar Edüstri Meslek Lisesi'nde bilgisayar web tasarım bölümü üzerine tamamladım. Lise son ve liseden mezun olduğum dönemde çeşitli Türk sanat müziği korolarında solist ve korist olarak bir dönem görev aldım ve sonrasında da  Düzce Üniversitesi Türk Müziği bölümünde Türk müziği bölümünü kazanarak hayatımı müzik üzerine kurmaya başladım.

Müzik eğitimi aldığını belirttin. Ne zaman müziğe olan ilgini fark ettin? 

Müziğe olan ilgim çok küçük yaşlara dayanmaktadır.Çocukluğumda 4, 5 yaşlarında parça parça hatırladığım anılarıma dönüp baktığımda bile ben şarkı söylüyormuşum. Hatta şöyle bir anım var bi keresinde şehir içi minibüslerinde seyahet ediyorduk. Ben annemin dizinde otururken bağıra bağıra şarkı söylüyordum. Ne cesaret ama :D o dönemin sanatçıları ve şarkılarnı söylüyordum . Mahsun kırmızıgül, Küçük Emrah, Küçük İbo vb. gibi o furyanın patladığı dönemde ben de onları duyduğum için televizyondan o şarkıları söylüyordum.Kendimi ilk keşfetme yıllarım söylediğim gibi 4,5 yaşları ... İlkokulda her sınıfta hemen hemen sesi güzel olupta tahtaya çıkarılan şarkı söyletilen bir öğrenci modeli vardır. Bizim sınıfta o öğrenci bendim. 9-10 yaşlarında  Oğuz Yılmaz'ın Bartın'ın güzelleri şarkısını tahtaya çıkıp çok söylemişliğim vardır.Sonrasında ortaokulda müzik hocamız vardı. Derslerde bendeki müziğe dair olan yeteneği farketmişti ve ailemi güzel sanatlara gönderilmem konusunda yönlendirmek istedi fakat kısmet olmadı. Lise son sınıfta gitar kursuna gitmeye başladım ve sonrasında Bolu ilinde Türk sanat musiki cemiyetine gitmeye başladım. 2 senelik Tsm geçmişimden sonra Düzce Üniversitesi Türk Müziği bölümünün yetenek sınavlarına katıldım ve kazandım şuanda son sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatımı sürdürmeye devam ediyorum.

Söylediklerinden anladığımız kadarıyla  müzik üzerine kariyerini sürdürmeyi pilanlıyorsun. Neden müzik ve şarkı söylemek senin için ne ifade ediyor?

Daha öncede bahsettiğim gibi müziğe ilgim küçük yaşlara dayanıyor. Bu bir Allah vergisi yetenektir. Ben şarkı söylerken kendimi çok huzurlu ve iyi hissediyorum o an hayatımdaki tüm sinir stresi alıp götürüyor ve sadece şarkı söylemeye odaklanıyorum.Müzik bir hobi değil benim için ben bu alanın eğitimini alıyorum ve bir meslek haline getiriyorum. Bu yüzden de hayatım boyunca müzikle iç içe olmak durumundayım.  
 Müzik benim için uğruna sürekli mücadele vereceğim ve asla ulaşamayacağım bir hayal kıymeti taşımaktadır. İnsan tüm hayallerine ulaşırsa hayatta bir amacı kalmaz. Müzikte benim hiç ulaşamayacağım hayallerle dolu bir yol.

Birazda 'Acelem Yok" isimli teklin üzerine konuşmak istiyorum. Şarkı nasıl ortaya çıktı ve bir hikayesi var mı? 

Evet, şarkının bir hikayesi var. Bu şarkıyı ve ilerde yapacağım tüm şarkıları umarım kendi hayatımdan, yaşadıklarımdan etkilenerek sözlere ve notalara döküyor olurum.Şarkının hikayesini pandemi dönemi son bulduktan sonra sahneye çıktığımda canlı canlı dinleyicilerimle paylaşmayı çok istiyorum o yüzden çok net şudur hikayesi diye anlatamam. :) Şarkıyı 2.5 sene önce 2018 nisan ayında yapmaya başlamıştım otobüste iller arası seyahat ederken şarkının nakarat sözleri ve bestesi bir anda aklıma geldi ve hemen telefonumdan ses kaydediciyi açıp nakaratı mırıldandım.  Sonrasında eve gelip gitarımla üzerine denemeler yapmaya başladım. Şarkının nakaratı çok hoşuma gitmişti ama bir türlü giriş bölümünü istediğim gibi yazamıyordum. Sanırım bir sene sonra şarkının a bölümünü (giriş dörtlüğünü) sınıf arkadaşım Ercan Can hediye etti. Ben de geri kalan kısmı yazarak ve şarkının tamamını tekrardan besteleyerek bitirdim. Sonrasında stüdyo aşaması başladı. Şarkıma eşlik eden tüm insanlar benim görüştüğüm konuştuğum müzisyen arkadaşlarım yani şarkının neredeyse her aşamasını kendi bünyemizde yaptık diyebiliriz. Şarkının mix ve masteringini sevgili Özgür Yurtoğlu yaptı. Klip çekimini Nurkut F. Yakıcı ve Bada Oh üstlendi ve şarkımız 2020 29 ekimde Youtube,Spotify,İtunes vb. gibi 120 dijital platformda yerini aldı.

Yılmaz, yakın gelecekte senden yeni bir çalışma dinleyecek miyiz? 

Şu pandemi döneminde şarkı çıkarmak aslında biraz deli cesareti hele ki yeni bir isimseniz ilk defa birileri sizi dinliyorsa çok daha cesaret isteyen bir iş. Günümüzde her şey çok çabuk tüketiliyor ve maalesef müzikte  de bu durum aynı. Bir şarkı çıkardığınızda 2 ay sonra bir daha hiç dinlenmiyor. Ben yapılan şarkıların biraz sindirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir şarkının yapım aşaması çok emek isteyen bir iş  aranjesi,stüdyo kayıtları,mix mastering aşaması,klip çekimleri vs. bu yüzden acelem yok isimli şarkımın biraz daha sindirilmesini bekleyip Nisan ayında yeni bir şarkıyla sizlerle olacağım. :)

Sorularımızı yanıtladığın için teşekkür ederiz. Var mı son olarak eklemek istediğin bir şey?

Bu güzel röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum. Beni dinleyen herkese sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Müzikle kalın. :)

Paylaş

WhatsApp Telegram

16 Yorum:

  1. Aslı Şahin12/18/2020

    Benim de burcum aynı

    YanıtlaSil
  2. Ayşe çoban12/18/2020

    Sevgilisi var mı acaba :d

    YanıtlaSil
  3. Bu kim la

    YanıtlaSil
  4. Ayça can12/18/2020

    Oo nakarat super

    YanıtlaSil
  5. Denemekte fayda var. :)

    YanıtlaSil
  6. Yusuf Adıgüzel12/18/2020

    Hani biz erkeklere odun derler ya işte bu çocuğun yazdığı duygusal sözler bizim ne kadar yumuşak kalpli olduğumuzu gösteriyor

    YanıtlaSil
  7. Çetin kahraman12/18/2020

    Ulan klarnet ve nakarat yaktı beni ya

    YanıtlaSil
  8. Ali tepe12/18/2020

    Ya bu kim Allah aşkına ben daha ünlüyüm yenin

    YanıtlaSil
  9. Selin Gerçek12/18/2020

    Doğru söyleyin adam size roportaj için ne kadar para verdi bu ne yani

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Sen şarkıyı otobüste kaydedersen işte böyle saçma bir şey ortaya çıkarır dostum ahajjj

    YanıtlaSil
  12. Hasa Yurt12/18/2020

    Bu işin eğitimini alan insana saygı duyacaksınız kardeşim çünkü adam yıllarını bu işe veriyor

    YanıtlaSil
  13. yolu açık olsun bence başarılı

    YanıtlaSil
  14. Deniz aslan12/18/2020

    Hani bazı şarkılar var ya banyo yaparken eşlik edilebilen işte öyle bir şarkı galiba bu

    YanıtlaSil
  15. Herkes şarkı söylerse peki bu şarkıları kim dinleyecek ya da bir başka değişle ağzı olan şarkı söylemeye başladı garip

    YanıtlaSil
  16. Aria sertkaya12/18/2020

    Yılmazcım bizimle deyılsın :) xd

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0