Şehinşah kimdir? Şehinşah Kaç Yaşında, Nereli ve Gerçek İsmi Nedir?

Türkçe Rap'in farklı seslerinden biri olan Şehinşah'ın hayatı pek çok  müziksever tarafından merak edilmekte. Özellikle başarılı rapçiyi yeni keşfedenler "Şehinşah kimdir, nereli?" Ve "Şehinşah kaç yaşında, gerçek adı nedir?" Şeklindeki soruların yanıtını aramakta.
Şehinşah
Şehinşah, rap ile tanıştığı zamanlarda henüz bu müzik ülkemizde az kişi tarafından bilinip yapılıyordu. Rap Şehinşah'ın aşırı ilgisini çekmeye başlayınca bir süre ülkede kimlerin bu müziği yaptığını ve nasıl yaptığını araştırmaya başlar. Çok geçmeden de merak sardığı rap için ilk adımı atan Şehinşah, ilk amatör kayıtları almaya başlar. Tam 20 yıl önce yani 2000 yılında ilk demo kayıtlarını evinde yapan rapçi, o kayıtları 1998'de yazdığı sözlerle bir araya getirdi. Ve 2002 yılına gelindiğinde ise arkadaşı da olan müzisyen Masta Katil ile beraber "HaremeynG3" adlı grubu kurar. Ancak grup istenilen başarıyı elde edemez ve bir süre sonra dağılır. Fakat HaremeynG3, şehinşah'ın sanal ortamda bilinmesinde büyük katkı sağladı. Özetle Şehinşah'ın rap ile tanışması ve rap yapması müziğin Türkiye'de bilinmeye başlandığı tarihlere çok yakın. Şimdilerde ise büyük bir ilgi gören Şehinşah'ın kim olduğu merak edilmekte. Biz de Webmgon'un bu haberinde Şehinşah Kimdir, kaç yaşında? Ve Şehinşah'ın gerçek ismi nedir? Gibi soruların yanıtlarını derliyoruz. İşte merak edilenler...

ŞEHİNŞAH KİMDİR? İŞTE ŞEHİNŞAH BİYOGRAFİSİ

Şehinşah, 27 Aralık 1986 yılında dünyaya geldi. Şehinşah'ın nereli olduğu pek çok kişiyi şaşırtsa da kendusi Erzincan'ın Kemah ilçesinde doğup büyümüştür. Bu arada 5 kardeşi olan ünlü rapçinin babası savcı olduğu biliniyor. Peki Şehinşah'ın gerçek adı nedir? Başarılı rapçi "kralların kralı" manasına gelen Şehinşah'ı kullansa da asıl adı Ufuk Yıkılmaz'dır. Ortaokul öğrenimini tamamladıktan sonra liseye başlayan müzisyen, lisede üst üste başarısız olunca okuldan atılır. Ancak o açıktan lise eğitimini tamamlayıp eğitim hayatına noktayı koyar. Ufuk Yıkılmaz yani Şehinşah'ın anne ve babası o çok küçük yaşlardayken boşanır. Hatta Şehinşah, bu durumu rap müzik yapmasında etkili olduğunu da pek çok defa dile getirmiştir. Biraz önce de belirttiğimiz üzere 2000'lerin başına müzik hayatına adın atam Şehinşah, uzun süre kendi imkanlarıyla kurduğu home stüdyoda şarkılarını dinleyiciyle buluşturmuştur.
Şehinşah'ın son birkaç yılına baktığımızda ciddi bir yükselişte olduğuny görüyoruz. 3-4 yıl önce Ceyda Yılmazer ile evlenen Şehinşah'ın Atlas adında bir oğlu oldu. Ancak Ufuk Yıkılmaz (Şehinşah) ile Ceyda Yılmazer çifti bazı özel nedenlerden dolayı boşandılar. Bu arada 2017 yılında uzun bir süre hastanede yatmak zorunda kalan rapçi, hayranlarını korkutmuştur. Öte yandan hala çok gündemde olmasa da Şehinşah ile khontkar arasında yaşanan kavga, ikilinin sevenlerini bile karşıkarşıya getirecek durma gelmiştir.  

İçerisinde bulunduğumuz yıl itibariyle 34 yaşında olan Şehinşah, "Pirana" isminde çalışmasını DMC etiketiyle dinleyiciyle buluşturdu. Ve böylece DMC ile anlaşan rapçi,  underground serüvenine de en azından şimdilik son vermiş gibi görünüyor. "Haremeynalamut" isimli ilk solo albümünü 2008'da piyasaya süren Şehinşah, o günden bu yana pek çok çalışmaya çeşitli isimlerle beraber imza atmıştır. Her ne kadar Şehinşah'ın yaklaşık 5 albümü çıksa da şu an dijital platformlarda DEEV (Deluxe Editoin) adında sadece 1 adet albümü yer alıyor. Ayrıca şarkıcının 9 adet de single çalışması bulunmakta. Sadece başarılı bir rapçi değil, aynı zamanda çok iyi bir söz yazarı olan Şehinşah, günümüzde adından söz ettiren pek çok rapçiye de örnek olmuştur. Bu isimlerin başında ise rapin sevilen sesi Şanışer geliyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0