Dolandırıcılar Sokakta Herkesin Gözü Önünde Para Topluyor!

Dolandırıcılar artık sokakta, herkesin gözü önünde dolandırıcılık yapıyor. Üstelik bu defa duygu sömürüsü yaparak ve önemli vakıf ile derneklerin adını kullanıyorlar...
Dolandırıcılık
Dolandırıcılık 
Sık sık sitemiz Webmgon.com'da çeşitli dolandırıcılık yöntemlerini haberleştirip paylaşmaktayız. Son yıllarda sosyal medyayı mesken alan sahtekarlar, hala real hayattaki dolandırıcılıkları bırakmış değil. Sayısı azalsa da hala pek çok dolandırıcı sokaklarda kurban arıyor. Özellikle son 1 yıl içerisinde bir dolandırıcılık yöntemi var ki pes dedirtecek duruma geldi. Doğu'dan Batı'ya neredeyse her il ve ilçeye dağılan dolandırıcılar, duygu sömürüsü yaparak milyonlarca lira alıyor.

Belli bir merkezden yönetildiği düşünülen dolandırıcıların ortak noktası ellerinde bir dosya ve bu dosyanın içinde çeşitli belgeler olması. Ve sahtekarlar, genelde engelliler, çocuklar, doğa ve kadınlar ile yaşlılar için bağış topladıklarını iddia ediyorlar. Ellerinde minimum 20 TL bağış fişi olan bu kişiler, 1 TL verilse bile o fişlerden veriyor. Öte yandan bağış karşılığı verilen teşekkür belgesi ve fişi incelendiğinde  ise garip vakıf ve dernek adlarıyla karşılaşılıyor. Tabii bu garip isimler araştırıldığında ise herhangi kayıtlı bir dernek ya da vakıf olmadığı ortaya çıkıyor. Bu arada sokakta duygu sömürüsü yapan   kişilerin genç ve  iyi giyimli, düzgün diksiyonlu olduğu dikkatleri çekiyor.

Sokakta veya herhangi bir mekan ve ortamda bağış toplamak için bulunulan bölgenin savcılığı ve valiliğinden izin almak lazım. Bunu bilen yurttaşlar söz konusu dolandırıcılara bu izini alıp almadığını sormakta. Fakat bu kişiler profesyonelce çalıştığı için hemen elindeki dosyadan çeşitli belgeleri göstermekte. Ancak bu belgelerin sahte olduğu hemen belli oluyor. Yetkililer bu tür kişilere itibar edilmemesi gerektiği yönünde uyarıda bulunuyor. Ayrıca yurttaşlar, bağışlarını ilgili yasal dernek ve vakıfların şubelerinden, çağrı merkezleri ya da web siteleri üzerinde yapabilir. Genelde yasal olarak faaliyet gösteren hiçbir kurum - kuruluş sokakta para toplamaz. Yurttaşların her türlü dolandırıcılığa karşı dikkat etmesi son derece önemli.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0