Doğu'da Kış Başladı! Kış Hazırlıkları ise Pahalıya Patlıyor

Kar ne zaman yağacak
Doğuda kış
Doğu illerinde kış kendini erken hissettirdi. An itibariyle pek çok kırsal kesimde kar yağışları yaşanmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu sene yine ilk kar Doğu Anadolu'da görüldü. Öte yandan Doğu'da hava sıcaklıkları ise sıfırın altına düştü. Kışa hazırlık ise kış kadar zor...

Ekim ayının içerisinde olmamıza rağmen Doğu'da pek çok yerde iik kar yağışları yaşanmaya başladı. Öte yandan yaylalarda bulunan göçerler de yavaş yavaş dönüş yapıyor. Erzurum, Kars yaylalarındaki yurttaşlar, bu sene biraz erken dönüş yapmak zorunda kaldıklarını dile getiriyorlar. Bu arada Güneydoğu'nun bazı kesimleri ve Doğu Anadolu'da hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü. Havaların soğuduğu bölgede ilk kar yağışları Ağrı'da Ağrı Dağı, Kars'ın çeşitli kırsal kesimleri, Kösedağ ve Erzurum'da yaşandı. Pek çok yerde kar yağışları Eylül sonu gözlemlenmeye başlandı. Bu arada her sene erken gelen kışın bu yıl biraz daha erken geldiği ifade ediliyor. Çok sayıda kentte şimdiden sobalar kuruldu,  kaloriferler ve doğalgaz yakıldı. Bölge, yaklaşık 5-6 ay kışı yaşıyor.

DOĞU'DA KIŞ HAZIRLIKLARI PAHALIYA PATLIYOR!


Şimdiden başlayan kış hazırlıkları ise tamamlanmak üzere. Henüz doğalgazın kullanılmadığı yerlerde vatandaşlar odun ve kömür alışverişlerini gerçekleştiriyor. Fiyatlardan şikayetçi olunsa da zorlu kış ayları için tonlarca yakacak alınıyor. Yanı sıra doğalgaz kullanan vatandaşlar ise yine yüksek fiyatlardan şikayetçi.  Kırsal kesimlerde iyiden iye kendini hissettiren soğuklar ile beraber yurttaşlar hayvanları için de yem alışverişine çıkıyor. Hayvanların satılamadığından şikayetçi olan yurttaşlar, yem fiyatlarının çok yüksek olduğunı dile getiriyor.

Yaşanan  ekonomik sorun nedeniyle kış hazırlıkları vatandaşa pahalıya patlarken işsizlik de yine can yakıyor. Mevsimlik işçi olarak Batı'ya gidenler de bir bir dönüyor. Bölgedeki yüksek işsizlik nedeniyle iş bulamayanlar 4-5 ay evde işsiz olarak oturacaklarını ifade ediyor. İlkbahar ve yaz aylarında ise yeniden sezonluk işler için Batı'ya göç başlayacak.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0