Selahattin Demirtaş'ın yeni kitabı Devran yoğun ilgi görüyor! Selahattin Demirtaş Devran PDF

selahattin demirtaş, selahattin demirtaş devran, devran, selahattin demirtaş devran pdf, güncel, yeni kitap, demirtaş haberleri 
Devran
Devran
HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kasım 2016'dan beri Edirne'de tutuklu olarak yargılanmaya devam ediliyor. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tutuklu olarak propaganda çalışmasını yapan Demirtaş, cezaevinde yazdığı şarkıyla da çok ses getirmişti. Yanı sıra Selahattin Demirtaş'ın yazdığı öykü kitabı "Seher" çeşitli dillerde okuyucuyla buluşup pek çok ödül aldı. Hala da büyük bir ilgi gören kitapta kısa birçok öykü yer alıyor. Öte yandan Selahattin Demirtaş'ın Seher kitabı Avrupa'da saygın  edebiyat ödüllerinin bazılarına da layık görüldü.

"Selahattin Demirtaş, yaralıların, umarsızların, kalbi hızla çarpanların hikâyecisi."

Ve Demirtaş'ın merakla beklenen ikinci öykü kitabı raflardaki yerini aldı. "Devran" ismiyle yayınlanan kitap, İletişim Yayınları etiketiyle çıktı. 138 sayfalık öykü kitabının kapağında Selahattin Demirtaş'ın Bahar Demirtaş tarafından çekilen fotoğrafı bulunuyor. Bu arada edinilen bilgiye göre, Demirtaş "Devran" adlı ikinci kitabı anne ve babasına şu cümlelerle ithaf etti: "Şu ana kadar hayatlarının on yedi yılını hapishane, mahkeme kapılarında çocuklarının peşinde geçiren iki koca yürekli emekçiye: Anama ve Babama minnetle…" Şu anda online platformlarda satışta olan Devran, 12 Nisan itibariyle bütün kitapçılarda yerini alacağı açıklandı.
Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabı; ‘Gün Olur Devran Döner', ‘Ardiye', ‘Sultan Reşat'ın Torunu', ‘Kapkaç', ‘Direnmek Güzeldir', ‘Baran'ın Beşiği', ‘Taş Ocağı', ‘AVM', ‘Kobay' ‘Şeftren', ‘Aşk Boğar İnsanı', ‘Dedemin Krallığı', ‘Yeni Hayat', ‘İnsan Kalabilmek'  öykülerinden oluşuyor. Ayrıca kitabın tanıtım metni de oldukça dikkat çekici. Toz duman kenarlardan, taşradan ve kuytulardan, memleketten yoksulluk halleri. Utananlar, üzülenler, âşıklar, yevmiyeciler, küçük kasabalar, hazin ve uzakta kalan hayatlar. Devran, inatçı neşesiyle geçip giden zamanın çarpıklığını anlatıyor. Umut umut, cümle cümle… Evvela mahsus selam ediyor doğan güne. Selahattin Demirtaş, yaralıların, umarsızların, kalbi hızla çarpanların hikâyecisi. Sofrasında konuk ağırlayan, durup durup konuşan…"

Demirtaş'ın 2017'de çıkan bir önceki kitabı Seher, 12 dile çevrilmişti. Çok sayıda edebiyat ödülüne aday gösterilen ve birçok saygın ödüle de layık görülmüştü. Yaklaşık 2.5 yıldır tutuklu olan Selahattin Demirtaş'ın yeni kitabı Devran da şimdiden adından söz ettirmeyi başardı.

Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabının bir kısmı PDF olarak paylaşılmıştı. O bölüm için aşağıdaki indir bağlantısını kullanabilirsiniz. 
Downiod




Yeni gelişmeleri Webmgon'dan takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

  1. Adsız2/01/2020

    Kitabın sadece 16 sayfası indiriliyor ya geri kalanı

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0