2019 Ramazan Bayramı Ne Zaman? Bayram Tatili Kaç Gün?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber pek çok vatandaş Ramazan Bayramının ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. Peki 2019 Ramazan Bayramı ne zaman?  İşte Ramazan Bayramı tatili kaç gün? sorusunun yanıtı ve merak edilen diğer detaylar.
Bayram 2019
Bayram
Ramazan ayı 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü itibariyle başladı. Müslümanlar bu ay içerisinde oruç tutup ibadetlerini yerine getirecek. Bu arada 6 Mayısta başlayan Ramazan, 3 Haziran 2019 Pazartesi günü sona erecek. Geçtiğimiz yıl yaz ayına denk gelen Ramazan, bu sene bahar ayına denk geldi. Bu da pek çok kişi için olumlu bir gelişme oldu. Özellikle oruç tutan vatandaşlar bu yıl bahar mevsimine denk gelen Ramazan'ı daha kolay geçirebilecek. Öte yandan Ramazan ayı ilerlerken pek çok kişi bayramı ve dolayısıyla tatili iple çekiyor. Peki 2019 Ramazan bayramı ne zaman? Ve Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

6 Mayıs Pazartesi başlayıp 3 Haziran Pazartesi günü sona erecek olan Ramazan ayının hemen ertesi gününde yani 4 Haziran Salı günü bayramın ilk günü olacak. 2019 Ramazan Bayramı'nın son günü ise 6 Haziran Perşembe. Bu arada geçtiğimiz haftalarda pek çok vatandaşı sevindirecek haber Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Buna göre,  bu sene ki Ramazan Bayramı 9 gün olarak belirlendi. Yani 1 Haziran cumartesi ile 9 Haziran Pazar 2019 günleri arası resmi olarak tatil ilan edildi. Bununla beraber turizim sektörüne ciddi bir katkı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca 2019 Kurban Bayramı ise bu sene 11 Ağustos'ta başlayıp 14 Ağustos tarihinde sona erecek. Kurban Bayramının tatili kaç gün olacağı ise henüz netleşmiş değil.

Gelişmeleri Webmgon'dan takip edebilirsiniz.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0