TurkNet yeni internet fiyatlarını açıkladı! Zamlı İnternet fiyatlarının nedenleri tek tek sıralandı

TurkNet internet tarifelerine zam yaptı. Alternatif İSS'lerin başında gelen TurkNet'in yeni internet fiyatları uzun süredir pek çok kişi tarafından merakla bekleniyordu. İşte TurkNet'in yeni internet fiyatları...
İnternet
Turknet
Türkiye'de  ilk kez sözleşme siz ve sınırsız internet tarifeleri sunan internet servis sağlayıcıların başında gelen TurkNet, pek çok internet kullanıcısının dikkatini çekmeyi başarıyor. Yaklaşık 2 yıldır AKN'siz internet hizmeti veren firma bu aya kadar 100 mbps'e kadar paketini 65 TL'ye satıyordu. 
BTK'nın kararıyla beraber tüm internet servis sağlayıcılarının AKN'siz hizmet vermesiyle beraber TurkNet gibi alternatif İSS'lerin durumu da merak konusu olmuştu. Türk Telekom'un altyapısından faydalanan söz konusu firmalar maliyetlerinin arttığını sıklıkla dile getiriyor. TurkNet ile benzer hizmet veren NetSpeed ve Millenicom, zamlı internet fiyatlarını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Ancak TurkNet mayıs ayına kadar fiyatlarını güncellemedi. Ve pek çok kişinin merak ettiği TurkNet zamlı internet fiyatları açıklandı.

EN SEVMEDİĞİMİZ KONU 


Kullanıcılarına "en sevmediğimiz konu" başlıklı bir mail yollayan TurkNet, 2019 internet fiyatlarını paylaştı. Buna göre Haziran itibariyle geçerli olmak üzere yeni TurkNet internet fiyatları şöyle: Özgür İletişim Paketi 65 TL'den 76 TL'ye yükselirken, Özgür İletişim Ekstra adıyla satılan paketin ücreti ise 75 TL'den 86 TL'ye çıktı. 11 TL'lik zam yapan şirket, maliyetlerinin arttığını ve zorunlu olarak fiyatların güncellendiğini savundu. Müşteri hizmetlerinin olmayışı gibi dezavantaja sahip olan TurkNet, pek çok internet servis sağlayıcıya göre müşterilerine daha avantajlı fiyatlar sunuyor. Bu arada firmanın en büyük rakiplerinin başında gelen Millenicom'un benzer internet paketi ise 69 TL.


Peki TurkNet yeni internet fiyatlanın gerekçesini nasıl açıkladı?  "Fiyat artışları bizim en sevmediğimiz konu. Ama artan maliyetlerimiz size eski fiyatımızdan sağlıklı ve sürdürülebilir bir hizmet vermemizi imkansız hale getirdi." diyen firma, son bir yılda: …*Bağlantı maliyetlerimiz yaklaşık %50 arttı.
*Veri taşıma maliyetlerimiz yaklaşık %40 arttı.
*Yatırım maliyetlerimiz sırf döviz kuru etkisiyle %50’ye yakın arttı (artan yatırımlarımızı da hesaba katarsak çok daha fazla arttı aslında).
*Diğer maliyetlerimiz enflasyona bağlı olarak %20 arttı. şeklinde açıkladı. Öte yandan 11 TL yani %16,9 oranında zam yaptığını belirten TurkNet, devamla şunları ifade etti: "Yaptığımız teknoloji yatırımları, gelişen altyapımız, gittikçe dijitalleşen müşteri deneyimimiz ve hızla büyüyen kullanıcı sayımız sayesinde elde ettiğimiz maliyet avantajlarını müşterilerimiz lehine kullanmayı tercih ediyoruz."



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0