İŞTE XİAOMİ Mİ 9 ÖZELLİKLERİ, FİYATI VE Mİ9 YORUMLARI!

Xiaomi'nin beklenen yeni telefonu Mi 9 tanıtıldı.  Dün sabah saatlerinde Çin'de gerçekleşen etkinlikte Xiaomi Mi 9'a dair merak edilen tüm sorular yanıt buldu. Peki Xiaomi Mi 9 özellikleri neler? En önemlisi de Xiaomi Mi 9'un fiyatı ne kadar olacak? İşte Xiaomi Mi 9 yorumları ve tüm detaylar...
Mi9
Mi 9
Aylardır Xiaomi Mi 9 nasıl olacak? Sorusu gündemden düşmüyordu. Tabi hal böyle olunca Mi 9 için pek çok dedikodu da ortaya atıldı. Ve nihayet dün itibariyle pek çok teknoloji meraklısının beklediği cihaz görücüye çıktı. Bu arada Xiaomi Mi 9 ile Samsung Galaxy S10'un tanıtım etkinliği aynı tarihte gerçekleşmesi oldukça önemli. Xiaomi, Samsung'a böylece meydan okuduğunu göstermiş oldu. Sabah saatlerinde Çin'de düzenlenen görkemli bir etkinlikle beraber Xiaomi Mi 9'un bütün detayları netleşti. Telefonun en dikkat çeken detayı ise tasarımı oldu. Pek çok renk seçeneğine sahip olan Xiaomi Mi 9, adeta göz doldurdu. Peki Xiaomi Mi 9'un özellikleri neler? Telefon bizlere neler sunuyor gelin hep beraber  bakalım.

İŞTE XİAOMİ Mİ 9 ÖZELLİKLERİ!


Herşeyden önce Mi 9'un tasarım detayları göz dolduruyor.
Telefon, su damlası çentik ile tüm dikkatleri üstüne çekiyor. Bu arada Xiaomi Mi 9 ekranı da oldukça başarılı
6.39 inçlik ekran, AMOLED olup 1080x2340 (FHD+) piksel değerinde. Telefonun ekranıCorning Gorilla Glass 6 ile korunduğunu da hemen belirtelim. Mİ 9'un pil değerine baktığımızda, 3300 mAh bataryanın hızlı şarj destekli olduğunu görüyoruz. Kablosuz şarj destekli telefonda USB TYPE-C kullanılmiş durumda. Xiaomi Mi 9, kamera konusunda da oldukça iddialı! Çok yüksek bir çözünürlük sağlayan MI 9, arkada üç kamera taşıyor. Buna göre ana kamera 48 MP iken, ikinci kamera 16 MP, üçüncü kamera ise 12 MP değerinde.
Ayrıca ana kameranın diyaframaçığı F1.75'e kadar düşürülmüş.  Selfie kamerasi olarak nitelendirilen ön kamerada bize 20 MP değerinde HDR destekli bir kamera sunulmakta. Qualcomm'un en son işlemcisi olan Snapdragon 855'ten gücünü alan Xiaomi Mi 9, 2.84 GHz ve 8 çekirdekli olarak kutudan çıkacak. Telefon RAM ve depolama seçenekleri bakımından oldukça zengin. Buna göre; 6/8/12 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra telefonda 64/128/256 GB depolamaya yer verilmiş durumda.

 Ayrıca Mi 9'da Wi-Fi donanımı 802 ac desteğine sahip. NFC destekli telefon, suya ve toza dayanıklı değil. Android 9 Pie ile satışa sunulacak cihaz ekrandan parmak izi okuma teknolojisini içerisinde barındırmakta Öte yandan  Mi 9'un ülkemize Nisan ve Mayıs gibi gelmesi bekleniyor.

XİAOMİ Mİ 9 FİYATI NE KADAR OLACAKOLACAK?

Xiaomi mi9
Xiaomi Mi 9

Xiaom Mi 9'un fiyatı henüz global için netleşmiş değil.  Şu an için cihazın Çin'deki satış rakamlarını biliyoruz. Bu arada Xiaomi Mi 9'un Türkiye fiyatı da oldukça merak edilmekte. Ülkemizde Mi 9'un 3800 TL ile 4000 TL civarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Peki Çin için paylaşılan Xiaomi Mi 9 fiyatı ne kadar?
*Xiaomi Mi 9  6 GB RAM / 64 GB depolama: 490 $
*Xiaomi Mi 9 8 GB RAM / 128 GB depolama: 520 $
*Xiaomi Mi 9 8 GB RAM / 256 GB depolama: 545 $
*Xiaomi Mi 9 Transparent Edition 8 GB RAM / 256 GB depolama: 740 $
*Xiaomi Mi 9 Transparent Edition 12 GB RAM / 256 GB depolama: 885 $
*Xiaomi Mi 9 Explorer Edition 8 GB RAM / 256 GB depolama: 885 $

XİAOMİ Mİ 9 YORUMLARI OLDUKÇA OLUMLU


Mi 9 yorumları şu an için olumlu yönde. Ancak Xiaomi'nin İP68 sertifikasını kullanmaması sosyal medyada çokça eleştirildi. Bu arada Xiaomi Mi 9 yorumlarında göze çarpan bir başka detay son teknolojiyi kullanan telefonun çok ucuza satılması oluyor. Öte yandan cihazın tasarım detayları pek çok kişinin beğenisini toplamış görünüyor. Ve Xiaomi Mi 9'un Türkiye'deki yorumlarında ise telefonun ne zaman ve ne kadara geleceği öne çıkıyor.

Peki sizin Xiaomi Mi 9 yorumunuz ne yönde? Bizimle paylaşmayı unutmayın!





Güncel teknoloji haberlerini Webmgon'dan takip etmeye devam edin!

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0