Sosyal Medyada En Çok Konuşulan Cumhurbaşkanı Adayları Listesi Dikkat Çekiyor!

24 Haziran seçimleri için geri sayım devam ederken cumhurbaşkanı adayları da gündemdeki yerini koruyor. MTM'nin yaptığı araştırmada sosyal medyanın en çok konuştuğu cumhurbaşkanı adayları dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı adayı Levent Gültekin de listede yer aldı.

24 Haziranda yapılacak olan seçimlere iki aydan az bir süre kaldı. Partilerin cumhurbaşkanı adaylarını belirleme süreci de tam gaz devam ediyor. Öte yandan bazı partilerin cumhurbaşkanı adayı belli olmuş durumda. Buna göre AK Parti- MHP ittifakının (Cumhur  ittifakı) adayı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti'nin adayı Meral Akşener olacak. Halkların Demokratik Partisi (HDP) de dün cumhurbaşkanı adayını duyurdu. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı 2 yıldır tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş olacak. Demirtaş, 2014 yılında da aday olmuş ve %9 gibi iyi bir oy almıştı. Bu 4 partinin adayları belli olsa da henüz seçim için aday belirlememiş olan partiler de var. Ana muhalefet partisi CHP ve Sadet Partisi bu partilerin başında geliyor. Bu da sosyal medyada çok tartışılan bir konu haline geldi. Medya Takip Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre  sosyal medyada en çok konuşulan cumhurbaşkanı adayları ortaya çıktı. Birçok kişinin olduğu listede gazeteci Levent Gültekin de yer alarak dikkat çekiyor. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medya izleme ve ölçümleme uygulaması DigiLUP, cumhurbaşkanlığı için kulislerde konuşulan isimlerin sosyal medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar…

Abdullah Gül de Listede Yer Alıyor!
 24 Haziran seçimi
Seçim 2018

Siyasetten ekonomiye tüm alanlarda büyük değişimlere sebep olan erken seçim kararı, sosyal medyanın da gündemindeydi. MTM’nin sosyal medya ölçümleme servisi DigiLUP’ın araştırmasına göre son bir haftada Erdoğan ile ilgili 1 milyon 667 bini aşkın ileti paylaşıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise 598 bini aşan ileti sayısı ile ikinci sırada yer aldı. İyi Parti lideri Meral Akşener’in aday olup olmayacağı tartışılırken CHP’den son dakika gelen milletvekili transferi ile Akşener’in adaylığı kesinleşmişti.  Sosyal medyanın üçüncü en çok konuşulan aday ismi olan Akşener hakkında, 370 bine yakın ileti tespit edildi.  Tartışmalı isimlerden olan ve son günlerin en çok konuşulan aday isimlerinden Abdullah Gül, 250 bine yakın ileti sayısı ile dördüncü sırada yer aldı. Listenin sürpriz ismi ise son zamanların dikkat çeken gazetecilerinden Levent Gültekin oldu. Ayrıca HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da listede kendine yer buldu. Yaklaşık 2.5 yıldır tutuklu yargılanan Demirtaş, HDP'nin resmen cumhurbaşkanı adayı. 2014 yılında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı olan Selahattin Demirtaş yüzde 9 gibi önemli bir oy almıştı.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0