Avlu Büyük Sürprizlerle İzleyiciyle Buluşuyor! Avlu Oyuncuları ve Konusu

"Lezbiyen krizi,  ile gündeme oturan Avlu dizisi başlıyor. Her perşembe akşamı Star TV ekranlarına gelecek olan Avlu'nun oyuncuları da dikkat çekiyor.  Yayınlanan tanıtımlarıyla ilgi gören Avlu dizisinin konusu da merak edilmekte. İşte Avlu dizisinin detayları...
Avlu dzi
Avlu
Birkaç haftadır peş peşe yayınlanan tanıtımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Avlu dizisi uzun bir süredir merakla bekleniyor. Star TV'de diziseverlerle buluşacak olan Avlu, henüz daha yayınlanmadan sosyal medyanın da gündemine oturdu. Öte yandan farklı konusuyla öne çıkan dizinin fragmanları da bir bir YouTube'da paylaşılmaya devam ediliyor. Avlu'nun 1. Bölümüne ait 3 adet teaser izleyiciyle buluştu. Dizinin tanıtımları YouTube'da büyük ilgi görerek 500 bin izlemeyi aştı. Uzun bir süredir birçok kişinin sorduğu  "Avlu ne zaman başlayacak?" Sorusu da geçtiğimiz gün yanıt buldu. Limon Film yapımcılığında ekrana gelecek olan Avlu, 29 Mart Perşembe günü ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak. Peki Avlu'nun oyuncu kadrosunda kimler var? Avlu dizisinin konusu nedir? işte merak edilen soruların yanıtı...

Avlu'nun Konusu ve Oyuncuları Dikkat Çekiyor!


Lezbiyen krizi ile şu sıralar gündeme gelen Avlu'nun oyuncu kadrosunda pek çok ünlü isim yer alıyor. Avlu dizisinin başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı ve Ruçhan Çalışkur  yer alıyor. Limon Film'in  yapımcılığını üstlendiği Avlu'nun yönetmen koltuğunda ise başarılı yönetmen  Yüksel Aksu oturuyor. Yüksel Aksu, Cem Yılmaz'ın oynadığı  "İftarlık Gazoz" ve "Dondurmam Kaymak" gibi çok ses getiren yapımların yönetmenliğini üstlenmişti.

Adaleti kendisi sağlamaya çalışmış bir kadının cezaevine girişini ve oradaki durumunu konu edinen Avlu, bu perşembe saat 20:00'de Star TV'de başlayacak. Öte yandan dizinin oyuncu kadrosunda Nil Makaracı da yer alıyordu. Ancak iddiaya göre Nil Makaracı "lezbiyen" olduğu için diziden çıkarıldı.

AVLU'DA LEZBİYEN KRİZİ!


Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarında bir paylaşım yapan Nil Makaracı, Avlu dizisinin kadrosundan çıkarıldığını açıkladı. Nil Makaracı'ya göre dizinin yapımcıları Makaracı'nın lezbiyen olduğunu öğrendikten sonra kendisini aşağılayıp dizinin kadrosundan çıkardılar. işte Nil Makaracı'nın o açıklaması:
“Merhaba, ben Nil Makaracı. Çok büyük heyecan ve istek duyarak dahil olduğum Avlu dizisi kadrosundan 21 Mart tarihinde, yönetmen yardımcısı Merve Çolak tarafından çıkartıldım! Daha öncesinde kendi ajansımın bile bana, ‘LGBT bireylerin de yer alacağı bir dizi başlıyor’ diyerek anlattığı Avlu’dan, LGBT yüzünden ve lezbiyen olmam gerekçesiyle, homofobik tavırlarla resmen kovuldum! Ortada geçerli hiçbir bahane yok! Merve Çolak’ın bana ilettiği, ‘Sen LGBT’lerle konuşmuşsun, lezbiyenlikle ilgili bir şeyler yazmışsın, sana konuşma demiştim’ gibi sözleri sonrası, çok sevdiğim ve istekle, canla başla çalıştığım işimden oldum.
Maddi ve manevi çöküş yaşıyorum. İki gündür ağlıyorum. Bahsettikleri LGBT konusu ise şu: Gmag, Avlu dizisinin reklamını bu yönde yapmış ve binlerce kişiye de ulaşmasını sağlamıştır. Kendilerinin konuyla ilgili en ufak bir alakaları olmadığı gibi, bu zor süreçte de yanımda olmuşlardır. Çok çok çok üzgünüm. Lezbiyen olduğum için, LGBT ile ilgili şeyler yazıldığı için atıldım, kötü sözlere maruz kaldım.

AVLU'NUN KONUSU


Sosyal medyada şimdiden yoğun ilgi gören Avlu dizisinin konusu dikkat çekiyor. işte Avlu'nun kısaca konusu:   Yılların sağır kaldığı adaletini kendisi sağlamaya çalışmış bir kadının ceza evine girişini konu edinen “Avlu” özgürlüğünden vazgeçmek zorunda kalan bu kadınların 3.sayfa haberlere yansımayan, mutsuzluğun acı ile yarıştığı Karakuyu’da kendi düzen ve kendi hukuklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu alıyor.




Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0