İşte En İyi KPSS Hazırlık Kitapları (KPSS kitap tavsiyeleri)

Birçok kişi sınava hazırlanırken, en çok "hangi KPSS kitaplarıyla çalışılmalı?" sorusuna yanıt aramaya çalışıyor. En iyi KPSS yayınları veya bir başka deyişle en iyi KPSS kitapları bulmak aslında o kadar da zor değil. İşte sizler için derlediğimiz KPSS kitap tavsiyeleri rehberi.
Lisans kpss kitap
KPSS
Birçok kişi KPSS çalışmalarına başladı ancak henüz KPSS'ye girmeyi düşünen ama hazırlıklara başlamayanlar da oldukça fazla. Ortaöğretim KPSS ve Ön Lisans sınavlarına her ne kadar daha çok zaman olsa da, bu Lisans KPSS'si için geçerli değil. Lisans mezunlarının bir an önce çalışmalarını hızlandırması gerekiyor. Öte yandan eğitim uzmanlarına göre; Ortaöğretim ve Ön Lisans mezunlarının da bir an önce KPSS hazırlıklarına başlaması çok daha fazla yarar sağlayacaktır. İster Ortaöğretim, ister Ön Lisans, isterse de Lisans KPSS sınavına girecek olun, ne kadar sınav hazırlıklarına erken başlarsanız, o kadar çok   konuları tekrar  gözden geçirme şansını yakalamış olursunuz. Peki  diyelim ki KPSS hazırlıklarına başlamaya karar verdiniz hangi KPSS kitaplarını almalısınız? Veya zaten KPSS'ye çalışıyorsunuz ama ekstra hangi KPSS kaynaklarını tercih etmelisiniz? İşte tam bu noktada "en iyi KPSS kitapları" rehberimiz size yol gösterebilir. Birçok memur adayının araştırıp da pek sonuç alamadığı "KPSS kitap önerileri" konusunda en iyi KPSS yayınlarını derlemeye çalıştık. Rehber yazımızı hazırlarken, birçok forum sitesi ve eğitim uzmanlarının verdiği bilgiler doğrultusunda önerileri sunmaya çalıştık.

KPSS İçin Hangi Kitaplar İyi? İşte KPSS Kitap Önerileri!


Her şeyden önce şunu unutmamak gerek: doğru KPSS kitapları seçmek ciddi anlamda başarıyı ve dolayısıyla da alınan puanı belirleyici olabiliyor. Ancak KPSS kitaplarından çok büyük şeyler de beklememek lazım. Zira: KPSS'de yüksek puan almanın en önemli kuralı tabiki çok ve verimli çalışmadan geçer. Daha sonra ise KPSS kaynak kitapları da devreye giren başka bir etken. Pek çok memur adayından şu sözleri sıklıkla duyabilirsiniz: "aldığım KPSS kitapları hiç iyi değil, sorular hep yanlış..." Gerçekten bazı KPSS kitapları hazırlayan yayın evleri mantığa aykırı, ucu nereye dayanacağı belli olmayan sorular hazırlamakta. Hatta cevabından yüzde yüz emin olduğunuz sorular bir bakmışsınız ki yanlış çıkıyor... En önemlisi de ÖSYM'nin soru tarzından uzak sorularla karşı karşıya kalıp, sınavda düşük puan almak kaçınılmaz oluyor. İşte bu yüzden yıllardır bu işi yapan yayınları tercih etmek daha isabetli olur. Tabi yeni olupta işini iyi yapan yayın evleri de yok değil. Ayrıca iyi KPSS kitapları arıyorsanız sadece KPSS'ye yoğunlaşan yayınları tercih etmek lazım. ÖSYM'nin bütün sınavlarına kitap hazırlayan yayın evleri adaylara tam olarak hitap edemeyebiliyor. KPSS kitap önerilerinde bulunduğumuz bu yazımızda bazı iyi  KPSS kitapları hazırlayan yayın evlerinden söz etmek gerekirse; Pegem, Benim Hocam, Yargı, Murat Akademi ve Akıllü Adam yayınlarına deyinebiliriz.

Peki siz hangi KPSS kitaplarını tavsiye edersiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.






Gelişmeleri FACEBOOK ve TWİTTER  sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0