TEOG'un Yerine Ne Gelecek? TEOG kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği "TEOG'un kaldırılması" netlik kazandı. Peki TEOG kalkıyor mu? TEOG'un yerine ne gelecek? Ve  TEOG ne zaman kalkacak? İşte TEOG'un durumu hakkındaki son gelişmeler.
Sınav
Teog
Güncelleme: 19 Eylül 2017 11:33

Geçen hafta bir Tv kanalının  canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair konuları yorumladı. Erdoğan, yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili konuşurken sôzü ortaöğretime geçiş sınavı TEOG'a getirdi. Cumhurbaşkanı TEOG için şunları söyledi: "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG’un kaldırılması lazım. Biz TEOG’la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı”
Recep Tayyıp Erdoğan'ın canlı yayında söylediği bu sözlerden sonra herkes 'TEOG kalkıyor mu?" sorusunu sormaya başladı. Ve üstüste yapılan açıklamalarla beraber TEOG'un durumu netleşti. Peki TEOG kalkıyor mu?TEOG'un yerine ne gelecek? Yanıtı haberimizin devamında...

TEOG kesun olarak  kalktı!  Peki yerine ne gelecek?


Türkiye'nin gündemine oturan Temel Eğitimden Ortaöğretime  Geçiş (TEOG) sınavı , hem velilerin hem de öğrencilerin kafasını karıştırmış durumda. Ancak bu hafta içinde çokca sorulan "TEOG kalkıyor mu?" sorusu yanıt buldu. Yapılan açıklamalara göre "TEOG kesin olarak kalkıyor."  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  bu yıl Teog'un yapılmayacağını ifade etti. Bu açıklama sonrası  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  çalışmalarına hız kazandırdı.  Peki TEOG'un yerine ne gelecek? Yine veliler ve öğrenciler tarafından çok sorulan bu  sorunun yanıtı kesinleşmese de TEOG'un  yerine gelecek olan sistemin Ekim gibi netleşmesi bekleniyor. MEB bunun için çalışmalarını hızlandırmış durumda. Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını tamamladıktan sonra planı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sunacak. Çalışma onay aldıktan sonrada il ve ilçelere gönderilecek genelgeyle birlikte  hemen yürürlüğe girecek.

TEOG'un yerine gelecek sistem konusnda  henüz resmi bir açıklama yok. Ancak eğitim uzmanlarına göre, sınavsız bir çalışmanın üzerinde duruluyor. Yani öğrenciler istediği liseye gidebilecek. Sadece Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri öğrencilere sınav yapacak. Bu sınavlarda MEB tarafından yapılmayacak.  Her okul kendi sınavını kendisi yapacak fakat MEB bu sınavları denetim altına alacak. Bu uygulama Türkiye'de daha önce uygulanmış bir yöntem. 90'ların sonuna kadar yürürlükte olan bu uygulamanın tekrar başlaması bekleniyor. Ayrıca bu durum velilerin tepkisini de çekmiş durumda. Veliler, "Madem eski sistem iyi o zaman neden onca yıldır OKS, SBS, TEOG gibi sınavlarla öğrencilerin hayatını mahvettik? " şeklinde yorumlarla sosyal medyada tepkilerini dile getiriyor.





TEOG'un yerine gelecek sistem hakkında gelişmeleri Webmgon'un FACEBOOK ve  TWİTTER  sayfalarından takip edebilirsiniz

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0