Ayyıldız Tim ve Red Hack arasında ne farklılıklar var? (Red Hack vs Ayyıldız Time)

Türkiye'nin iki önemli hacker grubu Red Hack ve Ayyıldız Tim, onlar yaptıkları siber saldırılarla dünya gündemine gelmiş hackerlar. Peki Ayyıldız Tim ile Red Hack arasında ne gibi farklılıklar var? İşte Red Hack ile Ayyıldız Tim karşılaştırılması...
Aytlyildiz time
Hack
Sanal dünya ile real dünyanın içiçe geçtiği şu dönemde, belkide en dikkat çekici isimler hackerlar. Hackerlar her yerde karşımıza çıkabiliyor. Televizyonumuz, kameralarımız, cep telefonumuz, bilgisayarımız, kısacası internete girebilecek birçok cihazımız hackerların bize ulaşabilmesi için birer araç. hackerlar arasında da  "siyah şapkalı" olarak tanımlanan kötü niyetli insanlar kadar, "beyaz şapkalı"  iyi insanlar da bulunuyor. Beyaz şapkalı hackerlar, kendi ideolojik düşüncelerine  göre insanlara, halkına ve ülkesi için sanal dünyada mücadele edebiliyor. Öte yandan hackerların da siyasi görüşleri  sanal dünyada farklılık gösterebiliyor. Gün geçtikçe artan  siber savaşlarda Türkiye'nin de  yeri var. Türkiye, hemde iki hacker grubuyla öne çıkıyor. Türkiye'den tüm dünyaya açılan Ayyıldız Tim ve Red Hack, artık uluslararası bir kimliğe sahip. Peki Red Hack ve Ayyıldız Tim hacker grupları arasında ne gibi farklılıklar var?

Ayyıldız Tim vs Red Hack


Red Hack yani Kızıl Hack, Sosyalist (Sol) görüşe yakın bir çizgide faaliyet gösterirken,  Ayyıldız Tim   ise Sağcı ve Milliyetçi bir hacker grubu. Türkiye'nin önemli hacker gruplarından Ayyıldız Tim 2002'de kurulurken, Red Hack ise 1997'de kuruldu. Ayrıca Red Hack "Türkiye'nin ilk hacker grubu"  olarak biliniyor.  Bu iki hacker grubunun faaliyetlerine baktığımız zaman:
Ayyıldız TimAmerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı sitesi başta olmak üzere birçok web sitesini hacklemiş ve adından söz ettirmiştir. Ayrıca Red Hack ise Anonymous  ile birlikte pek çok kez İsrail'e çeşitli siber saldırılar gerçekleştirmiştir. Bu arada Ayyıldız Tim hacker grubu Avrupa'da da çeşitli hack girişimlerinde bulunmuştur. Yine Red Hack ise, Türkiye'de çeşitli siber saldırılar gerçekleştirmiş ve hala da devlet tarafından aranıyor. Ayrıca birbirilerine bile savaş açan  Türkiye'nin bu iki farklı hacker grubunu anlamak için:
Red Hack'in "Red"  belgeseline, Ayyıldız Tim'in ise "Kim Bu Ayyıldız Tim?" kitabına gözatabilirsiniz.
Haber: Mazlum Günhan

Gelişmeleri Webmgon'un FACEBOOK ve TWİTTER   sayfalarından takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

  1. Adsız5/07/2021

    Gökyüzünde dünkü renkleri uzaya ben yaptırdım birgisaydan. Dünya körsün sün diye

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0