Ek Yerleştirmeler İçin Önemli İpuçları! 2017 ek yerleştirme boş kontenjanları

Geçtiğimiz gün sona eren  üniversite kayıtlarından sonra gözler "ek yerleştirmeler" için tekrar ÖSYM'ye çevrildi. Peki ek tercihler ne zaman başlayacak? Ek yerleştirmeler için doğru tercih nasıl yapılır? İşte 2017 ek tercihler için boş kontenjanlar ve ek yerleştirmelerin sonuçları hakkında detaylar.
Üni
Ek tercih
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber pek çok üniversite adayı hayal kırıklığına uğradı. Buna geçtiğimiz hafta ÖSYM'nin hatalı sonuçlarını düzeltmesi de eklenmiş oldu. Bu nedenle öğrenciler, 2017 ek yerleştirmeleri takip etmeye başladı. 2017  boş  kontenjanlar da  bu yıl bir hayli yüksek olnlmasıyla dikkat çekiyor. 2017 ek yerleştirmeler için boş kontenjanların yarısından fazlası önlisans  bölümlerinden oluşuyor. Bu arada 14-18 Ağustos tarihleri arası yapılan  üniversite kayıtlarında da çoğu öğrenci kazandığı bölüme kayıt yaptırmadı. Bu yüzden 2017 boş kontenjanlarına yeni bölümler de eklenecek. Peki 2017 ek yerleştirmeler ne zaman başlayacak? Ve 2017 ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ek yerleştirmeler için öneri ve detaylar.

2017 Ek Yerleştirmelerde  Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


Lisans programlarında 50 bin 817, ön lisans programlarında ise 163 bin 613 olmak üzere 214 bin 430 kontenjanın boş kaldığı görülüyor. Buna daha yeni boş kontenjanlar da eklenecek. Yani üniversiteye yerleşmek için daha umut var demek oluyor!  Ek yerleştirmeler de tıpkı normal üniversite tercihleri gibi işlemler yapılmakta.

Burada tek fark: ÖSYM, ek yerleştirmeler için belli bir ücret alıyor. Geçen sene 15 TL alan ÖSYM, bu yıl ne kadar alacağını daha duyurmadı. Önümüzdeki günlerde başlayacak 2017 ek yerleştirmelerin sonuçları ise bir hafta içerisinde açıklanabilir. Ek tercih yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta: üniversiteye yerleşmek sadece bu yıl için geçerli bir durum değil.   Yani "bu sene üniversiteye yerleşmem gerek" diyerek iş olanağı olmayan, en önemlisi de sevmediğiniz bir bölümü  okumayın. Önümüzdeki yıl daha iyi bölümleri tercih edebileceğinizi unutmayın... Ancak yaklaşık 300 bin boş  kontenjandan ilginizi çeken bölümler mutlaka bulunacak. Bu bölümlere yerleşmek için doğru bir tercih listesi hazırlamak çok önemli. Tabi puanınızdan daha çok başarı sıralamanızın dikkate alındığını da unutmayın.

2017 ek yerleştirmeler hakkında sorularınız için ve ek yerleştirmelerden sonra başlayacak olan KYK yurt başvuruları gibi diğer tüm haberleri Webmgon'un FACEBOOK  ve TWİTTER sayfalarını takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0