Yaygın Google Play Store sorunları ve çôzümleri (Play Store indirme bekleniyor)

Android  işletim sisteminin resmi uygulama marketi Google Play Store , bazen sinir bozucu olabiliyor. Google Play Store'un indirme sorunları can sıkıcı duruma gelmemesi için Play Store sorunlarına bazı çözümler bu haberimizde paylaşıldı. İşte "Play Store indirme bekleniyor", "Google Play Store indirme duruyor"  veya " Play Store'a girmiyor" gibi sorunların basit çözümleri.
Appsyore
Play Store 
Cep  telefonlarında en çok 
kullanılan işletim sistemi Android, her zaman stabil çalışmayabiliyor. Özellikle Android'in uygulama marketi olan Google Play Store  çoğu zaman sinir bozucu bir durum alabiliyor. Durup dururken ve telefonu biraz kurcalamayla başlayan  Play Store sorunları oldukça karışık bir  hal alabiliyor. Bir uygulamayı indirdiğimizde veya  uygulamaları güncellemeye çalıştığımızda ortaya çıkan bu sinir bozucu Google Play sorunlarının elbette bir çözümü de   bulunuyor. Google Play indirme yapmama sorunu, Play Store'un sürekli tekrar deneyin deyip açılmaması, Play Store'da uygulama yüklenmemesi ve Play Store'da uygulama güncellenemiyor sorunlarının çok basit birer çözümleri var aslında. İşte sıklıkla görülen  Google Play Store  sorunları ve çözümleri

SORUN: "Play Store bağlantı yok"
Play store hata
Play Store sorun 1
Bu sorunun birçok sebebi olabilir. Ancak başlıca sebepleri  şunlardır: internet bağlantısının olmaması, saat ve tarih ayarlarının hatalı olması veya dışardan kurulan  bir uygulamanın buna sebep olması olarak sıralayabiliriz. Ancak basit iki yol ile çözmek mümkün.
ÇÖZÜM;  Yapılması gereken en basit  işlem saat ve tarih ayarlarını düzeltmek ve internet bağlantısını kontrol etmektir. Bu yöntem işe yaramaz ise telefon ayarlarında uygulamalar kısmındaki "Tümü" seçeneğini takip edip Play Store ve gerekirse Google  Play Hizmetleri   uygulamalarının verilerini temizlemektir. Bu yöntemler %95 işe yarayan basit ama etkili çözümlerdir.

SORUN: "Play Store indirme bekleniyor"  (Play store uygulama   indirmiyor)
İndirme bekleniyor.
Play Store sorun 2
Eğer telefonunuzu yeni aldıysanız veya telefona format attıysanız bu sorunu yaşayabilirsiniz. Tabi bunlar dışında da bu sorun oluşabilir. Play Store'da uygulama inmiyorsa birkaç yöntem kullanmak gerekebilir.
ÇÖZÜM: Ayarlar / Uygulamalar daha sonra Play Store uygulamasını bulup "verileri temizle"   diyebilirsiniz. Ancak bundan önce indirmek istediğiniz uygulamayı birkaç kez indir deyip tekrar iptal edip sorunu çözebilir ya da telefonu yeniden başlatarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Eğer siz de Google Play Store indirme hatası alıp Google Play Store'da indirme öylece kalıyorsa bu çözümle sorunu giderebilirsiniz.

Android'in resmi uygulama marketi  Google Play Store'da  yaşanan sorunların en yaygını bunlar olarak görülüyor. Bu tür Play  Store sorunlarını  yaşarsanız yorum yaparak yardım isteyebilirsiniz. Bu arada   geçen seneye kadar daha pek çok Google Play sorunu yaşanıyordu. Ancak bu sorunlar nerdeyse artık yok denilebilir. Sadece yukardaki Play Store sorunları hala da devam ediyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

5 Yorum:

  1. Benim telefonda uygulama yüklerken bir anda olay Store'dan atıyor ve insirme kaldığı yerde duruyor bir süre sonra kaldığı yerden devam ediyor nasıl çözebilirim telefonum general Mobile elite plus

    YanıtlaSil
  2. Bende indirme bekleniyor hatası yok.Bendeki hata indiriyor ama %100 yüzde yüz kalıyor ve ilerlemiyor!

    YanıtlaSil
  3. Sony Xperia z 5 benim telefon yeni aldım uygulamayı indiriyor ama yüklememiyor

    YanıtlaSil
  4. Play Store'da uygulamalara güncelleme geliyor fakat güncelleme butonuna bastıktan sonra uygulama güncelleme boyutu örnek veriyorum 3,68 mb ise güncelleme yaparken bu boyutu geçiyor. Uygulama 3.68 mb/7.23 mb gibi uygulama güncelleme boyutundan fazla gidiyor. Sonrasında uygulama güncellenemediği için tekrar başlıyor .3 kez bunu tekrar edip uygulama güncellenemedi diye uyarı veriyor ve geri bildirim yollayın diyor. İnternette bulunan bütün çözümleri denedim play store verileri temizledim devre dışı bıraktım play store'u tekrar yükledim fakat sonuç aynı uygulamaların tümünde yapmıyor bu hatayı fakat belirli başlı kullandığım çoğu uygulamada yapıyor.

    YanıtlaSil
  5. Ben pubg mobile lite indirmek istiyorum yükleye basiyorum 9% kadar gidor sonra duyor lütfen cebablayin

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0