Ortaöğretim KPSS 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak? Ortaöğretim KPSS 2017 memur...

ÖSYM tarihinin en büyük sınavı bugün tamamlandı.  3 milyon 500 bin kişinin katıldığı ortaöğretim KPSS sınavı ülke çapında  yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Peki ortaöğretim KPSS  sonuçları ne zaman açıklanacak? Ve ortaöğretim 2016 KPSS soruları ne zaman yayınlanacak? İşte bugün gerçekleşen ortaöğretim KPSS'nin  detayları  
Kpss caps
KPSS 2016
22 Ekim 2016'da yapılması  gereken ancak daha sonra ÖSYM tarafından alınan bir kararla 1 ay ertelenen ortaöğretim KPSS sınavı bugün yapılan   tek oturumla tamamlandı. Saat 10:00'da başlayan  sınav 12:00'de sona erdi. 120 dakika süren 2016 ortaöğretim  KPSS'sine 3 milyon 500 bin kişi katıldı. Lise mezunlarının girdiği sınavda ÖSYM tarihinde de bir ilk yaşandı. Ortaöğretim KPSS'si, ÖSYM tarihinde aynı gün yapılan ve tek oturumlu en fazla kişinin  katıldığı sınav olarak kayıtlara geçti. Sınav sonrası pek çok aday,  2016 ortaöğretim KPSS sınavının zor olduğunu dile getirdi. Bugün tamamlanan ortaöğretim KPSS'si sonrası gözler tekrar ÖSYM'ye çevrildi. Henüz ÖSYM'den   ortaöğretim KPSS 2016 hakkında yeni bir açıklama gelmezken,  adaylar ortaöğretim KPSS 2016 sonuçlarının ve 2016 ortaöğretim KPSS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını  öğrenmeye çalışıyor.

Öte taraftan bu sene ortaöğretim KPSS'sine rekor katılımın olması da birçok sorunu beraberinde getirebileceği konuşuluyor. Ayrıca ortaöğretim KPSS sınav sonuçlarının geç açıklanması da yine beklenen bir başka sorun. Yine iddialara göre ortaöğretim KPSS'siyle 2017'de çok sayıda memurun alınacağı gündemde. 
Peki  ÖSYM ne zaman ortaöğretim KPSS  sonuçlarını açıklayacak? Ve 2016 ortaöğretim KPSS sınav soruları yayınlandı mı?  İşte merak edilen o soruların yanıtı.

Ortaöğretim KPSS 2016 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


Geçtiğimiz ay yapılan Önlisans  KPSS sınavının sonuçları hatırlanacağı üzere kasımın ortasında açıklanmıştı. Bu ve diğer yıllarda yapılan ortaöğretim KPSS'ler göz önüne alındığı zaman 2016 ortaöğretim  KPSS sonuçlarının  ne zaman açıklanacağı konusunda bir tarihten söz etmek mümkün. Ancak bu yıl ki ortaöğretim  KPSS'sindeki 3 milyon 500 bin kişinin katılımıyla  ortaya çıkan  rekoru da unutmamak gerek. Tüm bunlar düşünüldüğünde  ÖSYM 2016 ortaöğretim KPSS sonuçlarını 20 Aralık 2016 gibi veya o tarihi takip eden haftada açıklayabilir. Bu arada iddialara  göre hükümet,  2017'nin başında  ortaöğretimin de aralarında olduğu önlisans ve lisans KPSS'siyle çok sayıda memur alacak. Ancak kamuda hangi birimlere ve kaç kontenjan açılacağı henüz netleşmiş değil.

Peki ÖSYM ortaöğretim KPSS 2016 sorularını ne zaman açıklayacak?  ÖSYM, bu akşam veya yarın sabah saatlerinde ortaöğretim KPSS sorularını  online olarak osym.gov.tr adresi üzerinden cevaplarıyla birlikte yayınlaması bekleniyor. Öte taraftan 2017'de ortaöğretim KPSS'siyle memur alımlarının olacağı iddiaları eğer doğru çıkarsa ÖSYM, ortaöğretim  KPSS sonuçlarını erkenden açıklayabilir ve memur alımları için başvuruları başlatabilir. Ayrıca son dakika ortaöğretim KPSS sonuçları hakkında haberler için ve ortaöğretim KPSS memur alımlarıyla alakalı gelişmelerden haberdar olmak için Webmgon'u  FACEBOOK ve TWİTTER  hesaplarından takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

2 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0