Facebook'un SnapChat Hareketi Tepkilere Yol Açtı

Facebook yeni kamera özelliklerini test etmeye başladı. SnapChat uygulamasının birçok özelliğini  kopyalamasıyla dikkat çeken Facebook, birkaç gün içinde yeni kamera efektleriyle birlikte yeni özelliklerini kullanıma sunacak. Peki Facebook hangi  özeliklerini tanıtacak? Ve Facebook hangi SnapChat özelliklerini kopyaladı?
Snapchat
Facebook-SnpChat
Son birkaç yılda özellikle gençlerin çok sık kullandığı sosyal paylaşım ağı SnapChat
Facebook tarafından kopyalanmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Facebook bünyesinde bulunan İnstagram'a "İnstaStory" adı altında pek çok  SnapChat özelliği direkt kopyalanıp kullanıma sunulmuştu. Bir süre önce  "Facebook, SnapChat'i kopyalıyor" yorumlarıyla  her ne kadar Facebook'a tepki gösterildiyse de Facebook durmadı. Çok yakında tüm kullanıcılara açılacak olan Facebook'un yeni kamera özellikleri şimdilik test aşamasında. Facebook ana uygulamasında şu anlık bir kısım kullanıcıya açılmış olan ve SnapChat'ten kopyalanan özelliklerle gençlerin ilgisi çekilmeye çalışılacak. Yapılan araştırmalara göre son üç yılda gençlerin %30'u  artık Facebook yerine diğer sosyal medya platformlarını aktif  kullanmaya başladığı ortaya çıktı. Pek çok teknoloji haberine konu olan bu araştırma çok dikkat çekmişti.

Gençlerin her geçen gün Facebook'u kullanmayı bırakması Facebook'u da harekete geçirdi. Gençlerin Facebook kullanımını artırmak isteyen şirket, çeşitli yenilikleri ana uygulamasına dahil etmeye başladı. Facebook bu yenilikleri de genel olarak SnapChat uygulamasından özelikleri  direkt kopyalayarak gerçekleştiriyor. Hatırlanacağı üzere Mark Zuckerberg, 2013'te SnapChat uygulamasını satın almak için harekete geçmişti. Ancak Zuckerberg Whatsapp ve İnstagramFacebook bünyesine dahil edebilirken SnapChat uygulamasını satın almayı başaramadı. SnapChat'ı satın alamayan Facebook, gençler arasında en popüler sosyal paylaşım ağı olarak yoğun ilgi gören SnapChat'i direkt taklit etmeye başladı. Bu da teknoloji dünyasnda Facebook'a olan tepkilerin artmasına neden oldu. Bakalım Facebook'un art arda SnapChat'i taklit etmesi önümüzdeki günlerde nasıl bir hal alacak? Ve SnapChat cephesinden Facebook'a herhangi bir dava açılabilecek mi? 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0