DGS 2016 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? DGS 2016 tercih tarihleri

Geçtiğimiz günlerde yapılan DGS sınavı sonrası pek çok DGS'ye giren adayın gözü ÖSYM'ye çevrildi. Peki merakla beklenen DGS 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak?  DGS 2016 tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? ÖSYM konu hakkında henüz bir açıklama yapmasa da, DGS'nin açıklanacağı tarih nerdeyse belli.

Dgs 2016
DGS 2016
Önlisans eğitimini tamamlayan ve okuduğu bölümü 4 yıllığa yükseltebilmek için pek çok kişi geçtiğimiz haftalarda Dikey Geçiş Sınavı'na  (,DGS) girdi.  21 Ağustos 2016 tarihinde yapılan ve yüz binden fazla öğrencinin girdiği DGS sınavının açıklanması an meselesi. Bu hafta açıklanması kesin gözüyle bakılan sınavın tercih tarihi de DGS'nin açıklanmasıyla başlanması bekleniyor. Bölümünü lisansta devam ettirmek isteyen pek çok kişinin gözü ÖSYM'deyken, ÖSYM de DGS 2016 sorularını resmi sitesi osym.gov.tr üzerinden yayınladı. Öte yandan hatırlanacağı üzere ÖSYM geçtiğimiz sene DGS 2015 sonuçlarını 9 gün gibi çok kısa bir süre içerisinde açıklamıştı. Buna göre ÖSYM, 2016 DGS sonuçlarını bu hafta içerisinde duyurabilir. Ayrıca ÖSYM, DGS  2016 sonuçlarını resmi web sitesi sonuc.osym.gov.tr üzerinden açıklayacak. Yine her yıl olduğu gibi bu sene de sonuç belgesi basılmayıp, tüm işlemler online olarak yapılacak.

DGS 2016 Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?


Üniversitelerin başlamasına az bir süre kala DGS'ye giren öğrencilerin de heyecanı artıyor. ÖSYM'nin DGS sonuçlarını açıklamasının hemen sonrasında 2016 DGS  tercih süreci de başlamış olacak. Ayrıca önümüzdeki hafta DGS tercihlerinin başlaması bekleniyor.  DGS tercihleri yine DGS  sonuçlarının açıklandığı ÖSYM'nin  resmi sitesi osym.gov.tr üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Tercih süreci bittikten sonra ÖSYM, DGS tercih sonuçlarını 1 veya iki hafta içinde açıklayacak. Daha sonra kazanan  öğrencilerin kayıtlarını tamamlamasıyla  sıra DGS tercihi yapmış, ancak herhangi bir bölüme yerleşemeyenler için DGS ek tercihleri başlayacak. "Peki DGS tercihleri nasıl yapılır?" DGS tercihleri de diğer tüm ÖSYM'nin yaptığı sınavlar gibi online ve osym.gov.tr adresi üzerinden yapılmakta. Adaylar, DGS tercihlerini yapmak için TC Kimlik Numarası ve aday şifresiyle "Aday İşlemleri" bölümünden sisteme giriş yapıp DGS işlemlerini yapabilecek.

Ayrıca 2016 DGS sonuçları açıklandıktan sonra DGS tercihleri hakkında önemli öneriler  yine Webmgon'da olacak. DGS sonuçları ve DGS için önemli ipuçlarını kaçırmamak için FACEBOOK ve TWİTTER hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

2 Yorum:

  1. Ceren Şahin9/04/2016

    DGS SINAVINI ARYIK AÇIKLAYIN YA LÜTFEN. SÜREKLİ BENİ UYALIYORSUNUZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin kalın Ceren hanım,bende sonuçları takipteyim inşallah kazanırsınız :)

      Sil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0