Android İçin En İyi 5 Ramazan Uygulaması

Gün boyu bizlere eşlik eden, nerdeyse elimizden hiç düşmeyen akıllı telefonlarımız Ramazan ayı boyunca hayatımızı kolaylaştırsın, pratik bilgiler sunsun diye Webmgon olarak "en iyi Ramazan uygulamalarını" derledik. Hepsi de birbirinden pratik, hepsi de birbirinden kullanışlı.

Ramazan mesajları
Ramazan İçin Uygulamalar



Dilediğimiz her yerde pek çok işi yapmamıza olanak sağlayan akıllı telefonlar, Ramazan ayında da yine hayatımızı kolaylaştıracak
Birçok alanda hayatımızı kolaylaştıran akıllı telefonlar elbette Ramazan ayında da bizlere kolaylık sağlıyor. . Bizde, işe yarar "en iyi ramazan uygulamalarını" bir araya getirdik. Bu uygulamaların arasında internetsiz çalışan da, internet bağlantısı gerektiren de mevcut. Bir araya getirdiğimiz bu uygulamaların ortak özellikleri ise: Ramazan ayını kolay geçirmemizi sağlamak ve maneviyatımızı artırmak. Şimdi dilerseniz o uygulamalara hep beraber göz atalım.
Ramazan
Ramazan Rehberi


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan uygulama sade arayüzüyle hemen dikkat çekiyor. Oldukça kapsamlı bir uygulama olan "Ramazan Rehberi" Ramazan ayı boyunca birçok konuda bizlere bilgi sunuyor. Öte yandan uygulamada illere göre namaz vakitleri ve imsakiye bilgilerinin yanı sıra Hadisler, Ayetler ve Ramazan'a özel makaleler de mevcut. Her gün bilgileri güncellenen uygulamanın resmi bir kuruluş tarafından hazırlanması da tüm şüphe ve güvensizlikleri ortadan kaldırıyor.


Bir Ayet Bir Hadis

Ramazan mesajları
Bir Ayet Bir Hadis



Yine Ramazan ayı boyunca manevi olarak bizlere pek çok şey katacak bir diğer uygulama: "Bir Ayet Bir Hadis" adlı programdır. Basit oluşuyla dikkat çeken uygulamanın tek özelliği: her gün farklı bir hadisi veya Kur'an'dan kısa bir ayeti bildirim olarak bizlere atmasıdır. Basit arayüzüyle de gözü yormayan uygulamanın maneviyatımıza katkıda bulunması oldukça güzel.

İmsakiye 2016

İftar
imsakiye



İftara kaç saat/dakika  kaldı? Veya sahura ne kadar kaldı? Sorularına yanıt bulmanızı sağlayan uygulama, şık arayüzüyle dikkat çekiyor. İl ve ilçeye göre imsakiye bilgilerini sunan uygulama bunun dışında da pek çok ek özellikle kullanıcıyı memnun ediyor. Namaz vakitleri, dualar ve sahurda uyandırma gibi pek çok güzel özellik kullanıcıya sunulmuş durumda. Uygulamanın tek zayıf noktası: verileri geç yüklemesi. Diğer konularda oldukça başarılı bir uygulama.


İnternetsiz yemek Tarifleri

Ramazan
Yemek Tarifleri


Ramazan ayında birçok kişiyi özellikle de kadınları "acaba bugün ne yemek yapsam?" derdinden kurtaran oldukça başarılı bir uygulama olan İnternetsiz Yemek Tarifleri, adından da anlaşıldığı üzere internet bağlantısı gerektirmeyen ücretsiz bir "yemek tarifleri uygulaması"  olarak karşımıza çıkıyor. Yine bu uygulama da en iyi ramazan uygulamaları katagorisinde değerlendirilebilecek bir pratik uygulama. 


İnternetsiz Kur'an Meali (Sesli)


Ramazan
Sesli Kur'an


İnternetsiz Kur'an dinleme imkanı veren "İnternetsiz Kur'an Meali" Yine "Ramazan uygulaması" katagorisinde yer alabilecek başarılı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. 300 MB'lık bir boyuta sahip olan uygulama sade tasarımıyla oldukça kullanışlı. İnternet bağlantısı olmadan Kur'an İ Kerim mealini dinlememize olanak sağlayan uygulamada tüm cüz'ler eksiksiz olarak mevcut. Bu uygulama sayesinde evde, yolda, sokakta kısacası her mekanda Kur'an'ı dinleyip huzur bulabilir ve Kur'an'daki mesajları anlayabilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0