Nasıl Kilo Alınır? Hızlı Kilo Almanın 5 Yolu

Günümüzün beslenme şekilleri ve koşulları oldukça değişmiş durumda. Kimi insanlar "kilo almaktan şikayetçi" kimi de "neden kilo alamıyorum?" diye araştırmalara kalkışıyor. Peki gerçekten "nasıl hızlı kilo alınır?" veya hızlı kilo almanın yolları nelerdir? Tüm bu sorulara cevap arayacağımız bu yazımızda en önemlisi de "sağlıklı kilo alma" üzerine duracağız. Sağlıksız beslenme sonucu elbette hızlı kilo alınır fakat sağlıktan olmakta ciddi bir problem olarak karşımıza çıkıyor.  Sağlıklı bir biçimde en doğru şekliyle "hızlı kilo almanın yolları" için en baştan sabretmek gerekmektedir. Ve daha sonra ise aşağıdaki yöntemleri doğru ve düzenli olarak uygulamak kalıyor.

Kilo yapan yemekler
Kilo Almayı Kolaylaştıran 5 Yol


Birçok insan "su içsem bile yarıyor." diye başlayan ve devamında çok aşırı kilo aldığını belirtip bu durumdan şikayetçi olduğunu ifade ediyor. Kimileri ise tam tersi olarak "ne yapsam kilo alamıyorum." diyerek nasıl kolay kilo alacağını araştırıyor. Bir süre sonra araştırma sonucu elde ettiği bilgilerin işe yaramadığını dile getiriyor. Ancak burada önemli olan edinilen bilgilerin doğru ve düzenli uygulanmasıdır. 1 veya 2 hafta içinde hiçbir normal (sağlıklı) insan hemen sonuca ulaşamaz. Bu, biraz zaman isteyen aynı zamanda sabır gerektiren bir durum. Bu yazımızda size önerebileceğimiz en  önemli şey "sabretmek ve yöntemleri doğru uygulamaktır." Ayrıca "kilo almak istiyorum." diye de her önünüze sunulan kilo alma yöntemini uygulamayın. Gerekirse bir uzmandan yardım isteyin. Çünkü yapılacak küçük bir hata sağlığınızı ciddi şekilde bozabilir. Bu kısa uyarılardan sonra dilerseniz şimdi gelin hızlı kilo almanın yöntemlerine bakalım.


Kolayca Kilo Almanızı Sağlayacak 5 Yol


* Sabah, Öğlen ve Akşam öğünlerine ek olarak üç öğün  fazla yenilen yemekler bir süre sonra farkedilecek bir değişimi beraberinde getirecektir.  Fakat yine altını çizeceğimiz nokta bu altı öğünün düzenli olarak yapılması  gerektiğidir. İlk zamanlar 6 öğün yemek yemenin zorlukları olacaktır fakat 1.5 hafta gibi kısa bir sürede bu  duruma uyum sağlayacaksınızdır. En çok tavsiye edilen "6 öğün" yöntemi deneyenlerin işe yarıyor dediği yöntemlerin başında gelmektedir.

* Yine en çok bilinen ve işe yarayan yöntem: yatmadan önce yenilen yemek kilo aldırır. Biraz sağlıksız olan bu yöntem de oldukça kilo aldıran bir yol olarak bilinmektedir. Öte yandan yağlı yemekleri tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar  hafif yemeklerin tercih edilmesini öneriyor. Birçok kilo alamamaktan şikayetçi insan tarafından bu yol ile ilgili  yorumları da olumlu yönde olduğunu belirtmemizde fayda var.

* uzmanların, aşırı kilolarından şikayet eden birçok insana uzak durun dediği unlu mamuller de yine hızlı kilo almaya yardımcı yolların başında gelmektedir. Sabah kahvaltılarında tüketilecek poğaça, börek veya kek gibi yiyeceklerin yanı sıra gün içinde ve akşam tüketilen tatlılarda kilo almak için başvurulan yiyeceklerin başında gelmektedir. Tabi burada yine aşırılıktan kaçınma ve doğru tüketme son derece önem taşımakdadır.

* Kilolarından dolayı şikayetçi olanlara tavsiye edilen yemeklerden sonra  spor yapın uyarısı kilo alamayanlar için ise tam tersi olarak işlenen ve işe yarayan yöntemlerden biridir. Yemek yemeden önce yapılan egzersizler oldukça önemlidir. Çünkü bu sayede iştah açılıyor ve dolaysıyla da daha çok yemek yeniliyor. Yenilen yemek miktarı kilo artışını ve kilo almayı hızlandırır bilgisi de yine bilinen yöntemler arasında yer almaktadır.

* Yiyeceğiniz yemeklerin birçoğunun "etli yemek" olmasına dikkat edin. Zira etli yemekler protein bakımından zengin olduğu için kilo almayı kolaylaştırmaya yardımcı olabilmektedir. Ayrıca etli yemeklerin tercih edilmesinde bir başka önemli nokta ise: kalorisi yüksek olan besinler arasında yer almasıdır.

Kilo almayı kolay hale getiren basit ve etkili bu beş yol düzenli ve doğru olarak uygulandığı takdirde sizlere hızlı kilo aldırabilir. Hemen kilo nasıl alırım? diye uğraşmaktansa sabırlı olmak en doğru yol olacağını  unutmamak gerek. Öte yandan bu beş yol işe yaramazsa bir uzmandan destek almanızı öneriyoruz.

Kilo alma konusunda düşüncenizi merak ediyoruz. Siz nasıl kilo almayı tavsiye ediyorsunuz? Ya da sizce hangi yöntem daha etkili?

Paylaş

WhatsApp Telegram

3 Yorum:

  1. Ben çok faydalı bir yazı olarak buldum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Adsız5/30/2016

    Erkekler için kilo alma yollarını ararken denk geldim. Bence yatmadan önce yemek yeme ve 6 öğün kuralı super

    YanıtlaSil
  3. Adsız5/30/2016

    Erkekler için kilo alma yollarını ararken denk geldim. Bence yatmadan önce yemek yeme ve 6 öğün kuralı super

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0