4.5G'ye Uymayan Telefonlara 4.5G Özelliğini Kazandırmak Mümkün Mü?

Milyonlarca insanın merakla beklediği 4.5G, bugün (01.04.2016) saat 00:00 itibariyle tüm Türkiye genelinde üç büyük operatörün kullanıcılarının kullanımına sunuldu ve uzun bekleyiş nihayet sona erdi.

4.5G Desteği Olmayan Telefonlara Ne Olacak?
4.5G Desteği Olmayan Telefonlara Ne Olacak?

Nisan 2015'te 4G'ye geçilmesi planlanmış, ve hatta ihalesine de çok az bir süre kalmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dile getirdiği "neden 5G'ye geçmiyoruz?" sorusu sonrasında 4G'ye geçme planları ertelenmiş oldu. Tabi bu da hayal kırıklığına neden oldu. Dört gözle beklenen 4G bir anda ertelenince birçok teknolojisever bu duruma isyan etti. Aradan biraz zaman geçtikten sonra 4.5G'ye geçilme kararı alındı. Ve Nisan 2016'da da 4.5G'ye geçilecek denilerek 4G macerası 1 yıl daha uzadı. Ve nihayet dün itibariyle uzun süre beklenen 4.5G gelmiş oldu. Bu arada Speedcheck Speed Test ile internet altyapınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

4.5G Nedir?


Merakla beklenen 4.5G geldi diyoruz da peki nedir 4.5G? Bu konuya biraz merağınız varsa az çok ne olduğunu biliyorsunuz. Zaten biz de pek detaya girmeyeceğiz. Kısaca 4.5G'nin ne olduğundan söz edip asıl konumuz olan 4.5G'yi desteklemeyen telefonlara 4.5G özelliği kazandırmak mümkün mü? konusuna gireceğiz
4.5G'nin asıl adı LTE  advanced olup BTK tarafından 4.5G olması istendiği için kullandığımız isimdir . Yani bu da şu demek oluyor: 4G olan LTE'nin  biraz daha gelismişi olan LTE advanced  yani 4.5G daha iyi ve 5G'ye daha kolay geçilmeyi  sağlayacak. 4.5G, en çok internet bağlantımızı etkileyecek. Yani internet daha çok hızlı olacak demek.

4.5G'ye Uymayan Telefonlara 4.5G Özelliğini Kazandırmak Mümkün Mü?


Asıl konumuza gelecek olursak yukarda yazdığımız birçok şeyi her telefon desteklemiyor. Tabi bu da bazı kullanıcılara hayal kırıklığı yaşattı. "telefonunuz 4.5G'ye uyumlu değil." mesajını alan birçok kullanıcı Google'a "4.5G desteği olmayan telefonlara ne olacak?" veya "4.5G desteği nasıl telefona kazandırılır?" diye aramalar yapıyor. Bunun sonucunda da pek çok gereksiz ve saçma bilgiye ulaşıyor. Bu bilgilerden en popüler olanı da şudur:
4.5G desteği olmayan telefonlara ROT ile 4.5G özelliği kazandırmak mümkün. Peki bu doğru mu? Tabiki de hayır. Böyle birşey mümkün değil. Asla ROOT veya başka birşeyle 4.5G özelliği kazandırılamaz. Yani özetle ve çok net bir biçimde  4.5G'ye uymayan telefonlara 4.5G desteği kazandırılamaz!

4.5G Desteği Olmayan Telefon Sahipleri Ne Yapmalı?


4.5G Desteği Olmayan Telefonlara Ne Olacak?
4.5G

Maalesef ki 4.5G özelliği olmayan telefonlara hiçbir şekilde 4.5G desteği kazandırma imkanımızın olmadığını öğrenmiş olduk. Peki 4.5G  desteği olmayan telefonlara ne olacak? Bu soru pek çok 4.5G'yi desteklemeyen telefon sahibi tarafından soruluyor. Ancak bu sorunun şu an için tek bir yanıtı var. O da: Vodafone, Turkcell ve Turk Telekom'un cihaz kampanyaları ya da başka bir deyişle operatörlerin 4.5G telefon kampanyalarıyla değiştirmek. Bunun dışında başka bir önerimiz daha var: şu aralar 4.5G'ye yeni geçilmesinden dolayı güzel kampanyalar yapan e-ticaret sitelerini takip etmek. Örnek vermek gerekirse hepsiburada veya n11 bunların başında geliyor.

Peki 4.5G'ye geçmek mühim bir şey mi? Hayır tabi ki eğer şu an 4.5G desteği olan telefonlardan herhangi birini alamıyorsanız üzülmeyin. Çünkü 4.5G daha çok yeni dolaysıyla hali hazırda pek çok il de 4.5G kullanılmıyor.

Güncel teknoloji haberlerinden ve sizi ilgilendiren konulardan haberdar olmak için sosyal medya da webmgon.com'u takip etmeyi unutmayın.


Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0