Deccal Gerçekten Dünyanın Sonunu Mu İşaret Edecek? Peki Deccal Kim?

Dünyanın sonu yani kıyametin gelisinin bir habercisi de Deccal'dir. Bu, birçok dinde varolan ve kıyametten önce gelmesi beklenen kötü, acımasız, merhametsiz ve güçlü birii. Peki gerçekten Deccal gelecek mi? Ve Deccal nasıl biri?
Deccal
Deccal 
Ona pek çok dinde ve pek çok  kişi tarafından farklı farklı adlar takıldı ama en bilinen ve de popüler olanı da Deccal'dir. Deccal, bilindiği üzere sadece İslam inanışında var olan ve gelmesi beklenen biri değil.  Deccal, Hıristiyanlık ve Yahudilık başta olmak üzere birçok dinde inanılır ve beklenir. Deccal'in gelişi tüm inançlarda bir kaos olarak tanımlanır. Yani o kötülüğü simgesi. Ülkemizde pek çok insan Deccal'in sadece İslam'a özgü bir şey olarak bilse de aslında pek çok dinde Deccal, varolan imanı güçlü kişilerin beklediği birisidir. Öte yandan Deccal'in gelişi kıyametin kopmasına az bir süre kaldığını işaret edecek.

Tabi Deccal'in gelmesi demek kıyametin de yaklaşması demek. Kıyamet ve ahiret inancına inanan insanların tümü bir an önce Deccal'in gelmesini beklemesinin en büyük sebebi: bir an önce cennete kavuşmaktır. Hal böyle olunca da Deccal ile alakalı pek çok senaryo ortaya atılıyor. Kimileri Deccal geldi dese de, kimileri ise hala O'nu beklıyor. Bu da içinden çıkılmaz karma karışık bir durum yaratıyor...  İşte tam burada kıyamet senaryoları da farklılık arz ediyor. Kıyamet ne zaman kopacak? Sorusundan daha çok kıyamet nasıl kopacak? Sorusuna cevap arayanların büyük bir kısmı Deccal'i ve Deccal sonrasını bekliyor.

"İster bekleyin, ister beklemeyin ama Deccal geldi." diyen kadar Deccal daha gelmedi o geldi mi çok kötü olacak diyerek korku saçanlar da fazlasıyla var.  Bu konuda anlaşamayanların tek anlaştığı konu: Deccal gelmiş olsa da, gelecek olsada kıyamet çok yakınımızda. Ve bu dünyanın sonu demek oluyor.
Deccal'in Gelişi Nasıl Anlaşılacak?
Deccal'i bekleyen ve Deccal'e inanan herkesin sorduğu bu soruya elbette pek çok kişiden pek çok yanıt verilmiş durumda. Öte yandan her inanışa göre de farklılık göstermektedir. Fakat en yaygın Deccal'in gelişinin anlaşılacağı durum şöyledir:
Deccal, ilk zamanlarda gerçek yüzünü göstermeyecek. Herkes onu çok sevecek, ona saygı duyacak. Deccal, savaşları sona erdirecek ve dünyada barış hakim olacak. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Deccal, artık oyununu oynayacak! Şeytan'ın dünyada ki elçisi Deccal, insanların kendisine tapmasınaı emredecek ve kendisinin tanrı olduğunu söyleyip insanları öldürüp tekrar dirilterek Tanrı olduğuna düşündürtecek. İman sahibi olanlar da "sen Deccal'sin." diyecek ve Deccal'e inanmadığı için öldürülecek. En bilinen en popüler olan ve İslam'da da yer alan inanış bu şekildedir.

Deccal'in Özellikleri

Deccal resim
Deccal Kim?

Dünyayı kaosa sürükleyecek olan, Şeytan'ın elçisi olarak tanımlanan Deccal'i nasıl tanıyacağız? Deccal'in özellikleri nelerdir? Tabi yine söz konusu Deccal'in özellikleri olduğunda da çok fazla yorum yapılır ve çok fazlaca düşünce varolur. Biz, yine en çok bilinen ve İslam inanışında da varolan Deccal'in özelliklerini ele alacağız.
Birçok inançta var olan ve beklenen Deccal'in bazı önemli özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
Deccal, kötülüğün simgesi olacak ve yeryüzünde kötülüğü hızlandıracak. Yine Deccal, tek gözlü olarakta bilinecek. (burada tek gözden kasıt bir gözünün sadece göreceğidir.) Deccal'in bir başka özelliği de: çok zeki olacak olması. Bu durum, yani Deccal'in zeki oluşu sayesinde tüm insanları etkileyecek olması beklenen bir durum.

Deccal, yeryüzünde varolan birçok dili çok iyi konuşacak ve bu sayede yine pek çok insanı çok daha kolay ve erken ikna edip, etkisi altında bırakacak. Deccal ilk başlarda kendini iyi biri olarak tanıtacak bununla beraber kolaylıkla amacına ulaşmış olacak. Deccal'in özelliklerinde yer alan bir başka yaygın görüşte Deccal'in acımasız, merhametsiz ve duygusuz olacağı yönündedir. Kısaca Deccal'in hiçbir iyi tarafı yoktur. O, tamamen kötü olup, kıyameti hızlandıracak.  Zeki, çok dil bilmesi ve güçlü olması Deccal'in yapacaklarıyla  çelişmediğini de apaçık bir biçimde ortaya koymaktadır. Deccal, Hıristiyanlik, Yahudilik ve İslam,da yaygın olarak bu ortak özelliklerle bilinmektedir. Peki ya İslam da Deccal nasıl tanımlanır? Ve Deccal'in gelişi nasıl bekleniyor?

İslam da Deccal

Biraz önce de belirtmiş olduğumuz üzere İslam'da da Deccal bilinen ve inanılan bir kişi. Bir kişi olması yanı sıra bir felsefe veya görüş olduğu dile getirilir. Hırıstiyanlık'tan farklı olarak İslam'da Deccal'i yenecek olan biri gelecek. O da: Mehdi'dir. Mehdi, Deccal'le savaşacak ve Deccal'i yenip insanları kurtaracak diye söylenir.
Yine İslam'da da diğer inanışlarda olduğu gibi Deccal kötü biridir. Öte yandan İslam inanısında Deccal birden fazla kişı olduğu da ifade edilir. Ama en büyükDeccal'in kıyamete yakın geleceği ifade edilir. Biraz önce de belirtmiş olduğumuz üzere İslam'daki Deccal inanışı, diğer inanışlardan farklı olarak: Mehdi ve Hz İsa'nın gelişi ve Deccal'le savaşması belirtilir.
Yine İslam'da da Deccal'le alakalı pek çok yorum ve düşünce söz konusudur.

Deccal Gerçek Mi? Gerçekse
Deccal Ne Zaman Gelecek?

Birçok kişinin korktuğu ve gelişiyle beraber kıyametin kopacağına inandı o kişi: Deccal, gerçekten de gelecek mi? Eğer gerçekse yani gelecekse peki o halde ne zaman ve nasıl gelecek? Bu soruları  farklı inançlara sahip ve Deccal hakkında farklı düşünen herkesin ortak sorduğu ve yanıt aradığı sorulardır. Hatta öyle ki bu durum yüz yıllardır süregelen bir durum olmuştur. Daha tam olarak Deccal hakkında kesin olarak birşeyler ortaya konulmuş değil. Deccal'in geleceği yönünde ki düşünceler kesin olmasa da kuvvetlidir. Fakat Deccal yoktur, Deccal yalandır. Diyenlerin düşüncesi çok zayıf kalmıştır. Öte yandan büyük dinlerde ve diğer pek çok inançta görülen Deccal, bizce raslantı değil. Yani Deccal vardır. Beklememizde fayda var diyelim ve O'nu bekleyelim...


Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0