"Yarım Saatte Şarkıyı Yazıp Besteledim" Nehir Başterzi Arda Kural ile Arkadaşlığını Anlattı! RÖPORTAJ

Gel şarkısıyla çıkış yapan Nehir Başterzi, Webmgon'dan Mazlum Günhan'a konuştu. 
Uzun süredir ekranlardan uzak kalan Arda Kural ile çektiği kliple dikkat çeken Nehir Başterzi, hakkında merak edilen soruları yanıtladı. İşte o röportaj...  Nehir başterzi
İlk şarkın ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardın. Dolayısıyla insanlar seni merak etmeye başladı. Bizlere biraz kendinden bahseder misin? Kimdir Nehir  Başterzi?  

- 27 Ekim 1987'de İstanbul'da doğdum.  Aslen Orduluyum.  Tekstil ve müzik arasında hep gidip geldim ve lisede tercih yapmam gerektigini düşunerek Hazır Giyim okudum. Ege Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümünü kazandim ve zaman gectikce bu işin bana gore olmadığını, mutsuz ettiğini hissettim  Aslında müzik yapmak istediğime, en çok sarkı söylerken mutlu olduğuma karar verdim.  Ailemin desteğiyle birlikte okulumu dondurup şan, solfej ve keman dersleri almaya başladım 
Yine tekstil ile uğraşan biriyle evlendim.  Tekstil peşimi bırakmadı anlayacağınız :) Bu arada bir oğlum da var. Eşimin ilgisi ve isteğiyle hayallerimi gerçekleştirme cesaretine sahip olarak ilk şarkımı sizlere sundum.  Hedefim nice iyi parçalara...

Müziğe olan ilgin nasıl ve ne zaman başladı?  
 
- Müziğe ilgim hep vardı. Lisede arkadaşlarıma şarkı söylerdim.Onlar "tekrar söyle" diye ısrar ederdi. Büyüdük arkadaşlarımızın, kuzenlerimizin doğum günleri oldu ve her çıktığımızda mikrofon bir şekilde bana uzatıldı. Kısacası şarkı söylemek benim en büyük tutkum.

İlk şarkın "Gel" hakkında konuşmak istiyorum. Şarkının gerek müziği gerekse de sözleri dikkat çekiyor. Bize bize şarkının ortaya çıkış sürecinden söz eder misin?  

- Ben biraz tez canlıyım. Şarkıyı çıkarmaya karar verdiğim an yarım saat içinde yazıp besteledim. İlk yazdığım şarkı sonrasında çok yazdım tabii ama ilklerin şansına inanarak "Gel" adlı şarkımla çıkış yapmak istedim. Ben hedefime ulaşamamış hissetsem bile kurduğum hayali gerçekleştirmiş olmak çok keyifliydi.  

Tabii bu arada Gel isimli ilk single çalışmanın klibi de oldukça renkli. Aynı zamanda klipte Arda Kural da rol alıyor. Biraz da klibin çekimleri ve Arda Kural ile kamera karşısına geçme sürecini anlatır mısın?

- Arda ile eski arkadaşız. Ben çok severdim Arda'yı. Bir tesadüf eseri aynı ortamda denk geldik ve inanılmaz iyi aile dostu olduk. Menajeri Cihad, eşim ve Arda hatta bazen Arda'nın annesi inaıllmaz eğlenceli zamanlar geçiriyoruz. Bir gün otururken Arda'nın hayır diyeceğini düşünerek "hadi klibimde oyna" dedim. Ekranda olmak istemediğini bilsem de içimde bir ümit vardı. O da bir anda kabul etti. Ben de beklemiyordum yani ama ikimize de cok iyi geldi. Olumlu yorum aldığım kadar çok olumsuz yorum da aldım. Herkese saygım sonsuz. Arda ve Cihad'a buradan tekrar çok teşekkür ediyorum.  
Müzik piyasasına yeni giren biri olarak Türkiye veya dünyadan düet yapmak istediğin biri ya da birileri var mı?
- Olmaz olur mu? Ülkemizde inanılmaz değerli sesler var ama ben Sibel Can'ı ilk gördügüm andan beri idolüm oldu. Sibel Can ile düet yapmak.  Bunu da buraya bir hayalim olarak yazalım, gerçekleşirse  hep birlikte okur güleriz. :) 

Ve geldik bence yanıtı en çok merak edilen soruya! Yakın gelecekte  hayranlarını ne gibi sürprizler bekliyor?  

- 2020 istediğim gibi bir yıl olmadı. Ama 2021'de yeni bir projem olacak. İlk çalışmamda biraz acemiydim.  Çok güzel planlarım var

Nehir, keyifli röportaj için teşekkürler. Var mı son olarak eklemek istediğin birşeyler? 

-Son olarak 7'den 70'e herkese söylüyorum: insanlar hevesinizi kırabilir, yarı yolda bırakabilir, emeğinizin karşılığını vermeyebilir  Ne olursa olsun çabalayın, hayallerinizden vazgeçmeyin ve kendinize göre her zaman en iyisini yapın. Çünkü başka insanlara göre hiç bi zaman en iyisi olamazsınız. Ben teşekkür ederim.  Daha sonra tekrar görüşmek üzere.

Paylaş

WhatsApp Telegram

15 Yorum:

  1. Valla ses iyi ama pek üzerine düşmemişler pr yapısa iyice iş yapar.

    YanıtlaSil
  2. Berrak Asan10/10/2020

    Bana doğal geldi.

    YanıtlaSil
  3. Yarım saatte şarkı yazınca boyle oluyor demek ki :)

    YanıtlaSil
  4. Caner Yenilmez10/10/2020

    Şu an piyasada olan pek çok popüler kişinin sesinden daha iyi

    YanıtlaSil
  5. Ebru candam10/10/2020

    Bir kadın bir kadına kolay kolay güzel demez ama bu gerçekten güzel bir kadın bence

    YanıtlaSil
  6. Tolga Çınar10/10/2020

    Bu kim ya sabah sabah haber diye girdik ne çıktı

    YanıtlaSil
  7. Ablamız eleştiriye Kapalı galiba klip altındaki yorumları kapatmış

    YanıtlaSil
  8. Ben de Orduluyum O yüzden seni sevdim

    YanıtlaSil
  9. Eren Demir10/10/2020

    İnstagramı yok mu

    YanıtlaSil
  10. İbrahim Yaşar10/10/2020

    Vay be Arda Kural deyince aklıma Kuzenler dizisi geldi Ne çok izlerdik ya

    YanıtlaSil
  11. Bak Ben kolay kolay beğenen biri değilim ama gerçekten Bu şarkı hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  12. Deniz Aldırmaz10/10/2020

    Guzel kız

    YanıtlaSil
  13. Mehmet Ali10/10/2020

    Şarkı güzel ama sana bir taktik vereyim Git Sezen Aksu'dan bir şarkı al Sonra nasıl patladığını görürsün :))

    YanıtlaSil
  14. nakarat kısmı çok iyi değil mi ya

    YanıtlaSil
  15. Emrecan Şahin10/10/2020

    Sayenizde yeni sesler keşfediyoruz Teşekkürler abi

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0