Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Corona Virüs Paniği! Corona Şüphesiyle Hastanede Tutulan 2 Kişi Kaçtı...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde vatandaşlar Corona virüs nedeniyle  tedirgin! İran'a birkaç km uzaklıkta olan ilçede bazı İran vatandaşları devlet hastanesinde gözlem altında. Öte yandan çok sayıda Çinlinin de Doğubayazıt'ta yaşaması tedirginliği arttırıyor. 
Corona virüs
Corona
Mazlum Günhan / Webmgon

İran'a komşu olan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Corona nedeniyle panik havası hakim. Geçtiğimiz günlerde Gürbulak sınır kapısının kapatılmasıyla yurttaşlar biraz rahatlasa da  tedbiri elden bırakmıyor. Öte yandan Doğubayazıt'ta son 2 haftada yaşanan Corona virüs paniği ilçede yaşayan Çinlilere olumsuz yansıdı.

Çinliler Oturacak Yer Bulamıyor!


Çin'in Wuhan kentinde Ocak ayında baş gösteren yeni tip Corona virus, dünyanın pek çok bölgesinde yaşayan Çinlilere olumsuz yansıdı. Çin vatandaşları virüs nedeniyle insanlar tarafından dışlanmaya başlandı.  Son olarak Ağrı'nın Doğubayazıt  ilçesinde yaşayan Çinliler, oturdukları apartmandan kovuldu. Edinilen bilgilere göre binada kalan vatandaşlar Corona virus nedeniyle apartmanda yaşayan Çin uyruklu insanların çıkarılmasını istedi. İlçede bulunan çakmak fabrikasında çalışan Çinliler kalacak yer arayışına başladı.

İran Vatandaşları Hastanede Gözlem Altında!


Çin'den sonra en çok insanın virüsten etkilendiği ülke olan İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, sınırda bulunan Doğubayazıt'ta ise önlemler alınmaya başlandı. Yakın zamanda Türkiye'ye giriş yapan İran vatandaşları Dr.  Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesinde gözlem altına alındı. 14 gün boyunca hastanede bekletilecek olan İranlılarda herhangi bir şüpheli durum tespit edilmedi. Bu arada İran'dan gelen Türkiye vatandaşları da tüm kontrollerden geçirildi ve vücut ısılarının normal olduğu anlaşıldı.

Corona Virüs Şüphesiyle Tutulan 2 İran Vatandaşı Kaçtı! 


Türkiye sınırını geçen ve şu anda Doğubayazıt devlet hastanesinde gözlem altına alınan İran vatandaşlarından 2'si hastaneden kaçtı. Edinilen bilgilere göre kaçan 2 kadın, güvenlik görevlileri tarafından birkaç dakika içinde yakalandı. Corına Virüs şüphesiyle tutulan İran vatandaşları tekrar gözlem altına alındı. 14 gün içerisinde herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmaması halinde İran uyruklu kişilerin ülkelerine yollanacağı öğrenildi. Geçtiğimiz gün  önlem amaçlı kapatılan Gürbulak sınır kapısının dışında ilçede önlemler alınmaya devam ediliyor. Yurttaşlar ise hastaneler başta olmak üzere açık alanlarda maske takmaya başladı.  
Gelişmeleri FACEBOOK, TWİTTER ve İNSTAGRAM hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. .

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0