Who ve Cafe Uygulamalarına Dikkat! 2 Chat Uygulaması Kullanıcıları Tuzağa Düşürüyor

Görüntülü chat uygulamaları Who ve Cafe, kullanıcıları yanıltarak ücret talep ediyor. İsimleri farklı olsa da iki uygulama aynı kişi ya da kişilere ait olduğu tahmin ediliyor. Cafe ve Who, sahte mesaj ve video ile ses kayıtlarıyla insanları dolandırmaya çalışıyor. İşte kanıtlar... 
Who uygulaması
Who & Cafe app
Görüntülü chat uygulamalarının sayısı son zamanlarda ciddi bir artış gösterdi. Pek çoğu belli bir ücret karşılığında kullanıcılara premium özellikler sunuyor. Uygulamalar, temelde de bu mantıkta para kazanmakta. Ancak bazı uygulamalar var ki kullanıcılardan para alabilmek için yapmadığı şey yok. Bunun son örneği Cafe App ve Who App. Söz konusu bu chat uygulamaları yanıltıcı mesajlar ve ses kayıtlarıyla kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Yaşanan sahtekarlığı açıklamak gerekirse;    kullanıcılar uygulamalarda hesap açıp chat yapmaya başlıyor. Cafe ve Who app ise bir süre sonra yanıltıcı mesajlar ya da sahte ses kayıtları yolluyor. Kullanıcı gelen mesaja yanıt vermek istediğinde uygulama para talep ediyor. Diyelim ki kullanıcı ödeme yaptı ve mesajlara yanıt verildi.  O mesajlara hiç bir zaman cevap gelmez. Çünkü mesaj atılan profiller tamamen sahte. Uygulama tarafından oluşturulmuş hesaplardır. Bu, yıllardır pek çok chat platformunun başvurduğu dolandırıcılık yöntemi.   Tüm sahtekarlığı gün yüzüne çıkaran aşağıdaki videoyu izleyip alttaki yorumları okumanızı öneriyoruz.

Who uygulamasının arkasında tanıdık bir geliştirici var!


Cafe App ve Who App, Play Store ve AppStore'a farklı geliştiriciler tarafından yüklenmiş durumda. Ancak iki chat uygulamasının tasarımı, sunduğu pek çok şey ve mantıkları tamamen ayını. Sadece yazılımlarda ufak renk değişiklikleri göze çarpıyor. Cafe uygulaması incelendiğinde Matching Technologies adında bir geliştirici hesabından uygulama marketlerine  eklendiği görülüyor. Who uygulamasından sonra yayınlandığı da yine dikkat çekiyor. Öte yandan Who uygulamasının ise Socialmate Technologies tarafından yayınlanmış. Bu geliştirici Scorp uygulamasını geliştiren ile aynı geliştirici. Scorp neredeyse tamamen kapandı sayılır. Öyle görünüyor ki Scorp'u geliştirenler şimdilik Who uygulamasına yoğunlaştı. Bu arada her iki chat uygulaması da sosyal medyada amatörce yapılan reklamlarla kullanıcı çekiyor. Ayrıca Who ve Cafe uygulamalarının marketlerdeki yorumlarında dolandırıldığını iddia edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yine Android ve İOS uygulamaları kullananlar sosyal medyada şikayetlerini dile getiriyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0