Selçuk Üniversitesinin Mezun Sayısı Kaç ve Ne Kadarı İş Bulabiliyor? İşte Selçuk Üniversitesi Öğrenci Sayısı

Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi'nin öğrenci sayısı her sene bir önceki yıla göre artış göstermekte. Peki Selçuk Üniversitesi mezunlarının yüzde kaçı iş buluyor? Ve Selçuk'tan bugüne kadar kaç öğrenci mezun oldu?
 University
Selçuk Üniversitesi 
11 Nisan 1975 yılında Konya'da kurulan Selçuk Üniversitesi, 1990 yılına kadar pek çok fakülte ve bölümü bünyesinde kurarak gelişti. Kısa sürede büyüyen üniversite, bazı birimlerini çeşitli üniversitelere devretmiştir. Öte yandan 2013 yılında 70 bin öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi, bu sene itibariyle 100 bin öğrenci sınırına ulaşmış durumda. Türkiye'nin saygın üniversitelerinin arasında yer alan Selçuk, yapılan çalışmalarla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Birkaç sene önce ilk 500 üniversite içerisinde yer alan Selçuk Üniversitesi, Türkiye'de ise ilk 20 üniversitenin arasında yer alıyor. Çok sayıda uygulama birimi, araştırma imkanı sunan Konya Selçuk Üniversitesi'nin mezun sayısı da her geçen gün artıyor. Üniversitenin mezun portalında yer alan bilgiler öğrencilerin mezun olduktan sonraki durumunu ortaya koyuyor.  Peki Selçuk Üniversitesi'nin toplam kaç mezunu var? Ve üniversite mezunlarının yüzde kaçı iş bulmuş durumda?

Konya Selçuk Üniversitesi'nin paylaştığı verilere göre üniversitenin 209 lisans ve önlisans programı bulunuyor. Ayrıca 148 yüksek lisans, 84 doktora programı da yine üniversite bünyesinde bulunuyor. Üniversitenin web sitesinde bugüne kadar ki toplam mezun sayısı da bulunuyor. Buna göre Selçuk Üniversitesi'nin toplam mezun sayısı 301890. Resmi websitesinde yer alan mezun portalındaki verilerde mezunların çalışma durumu hakkında da çeşitli bilgiler var. Selçuk Üniversitesi mezunlarının yüzde kaçı iş buluyor? sorusunun yanıtı kesin olarak verilmiyor. Zira veriler, sisteme kayıtlı olan mezunlar üzerinden paylaşılıyor. Siteye kayıt olan mezun sayısı 7366 olarak açıklanmış. Bu mezunların 5613'ü çalıştığını bildirmiş görünüyor. Bu arada Selçuk Üniversitesi mezun portalı tarafından paylaşılan verilere göre oranlar ise şöyle:
Çalışan mezunlar %76.2
Lisans mezunları %69.17
Önlisans mezunları %24.62
Yüksek lisans mezunları %10.22
Doktora mezunları %2.87

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0