Kolpa Grubu 3. Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nde Sahne Alacak!

Doğubeyazıt
Festival
3. Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali 5-6 Ekim tarihlerinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gerçekleşiyor. Festivalde Kolpa grubu sevenleriyle buluşacak. Yanı sıra  Dengbej'lerin performansları ve çok sayıda etkinlik katılımcıları bekliyor. İşte bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek Ahmed-i Hani Kültür, Turizim ve Sanat Festivali'nin detayları...

Kürt âlim, edebiyatçı ve mutasavvıf Ahmed-i Hani'nin adıyla düzenlenen festivalin ilki 2017 yılında Ağrı Valiliği tarafından düzenlenmişti. Ahmed-i Hani'nin fikir ve eserlerinin geniş kitlelere ulaşması amacıyla gerçekleştirilen festival ile aynı zamanda Doğubayazıt ilçesinin turistlik güzelliklerine de dikkat çekilmek isteniyor. 3 senedir tarihi İshak Paşa Sarayı'nda düzenlenen Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali halk tarafından yoğun ilgi görüyor. Hazırlıkları devam eden festival, bu sene de yine dikkat çeken etkinlikleri ile büyük ilgi görmesi bekleniyor. Öte yandan sevilen rock grubu Kolpa da festivalde bu yıl sahne alacak sanatçılar arasında yer alıyor. Grup, ilk kez Ağrı'da sevenleriyle buluşacak. Ayrıca Kürt müziği denince akla gelen Dengbej'ler de yine festival kapsamında halkla buluşacak.

3. Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali hakkında bilgi veren Ağrı Valisi Süleyman Elban,  şunları söyledi: "Valiliğimizce büyük İslam alimi, mutasavvıf ve edip bir dahi olan Ahmed-i Hani Hazretlerinin ülke genelinde anılması, fikir ve inanç dünyasının yeni nesil ile buluşması amacıyla 5-6 Ekim tarihlerinde Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivalinin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Festival açılışımızı Ahmed-i Hani Türbesi önünde mevlidi şerif ile başlatacağız." 5 Ekim cumartesi başlayacak olan 3. Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nde geleneksel el sanatları, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yeşilçam Müzikleri Orkestrası,  ilahi dinletisi ve çeşitli gösteriler katılımcıları bekliyor. Civar il ve ilçelerden de katılımın olacağı ifade edilen festival 2 gün sürecek. Kolpa konseriyle sona erecek olan festival kapsamında ayrıca İbrahim Çeçen Üniversitesinin katkılarıyla bir de sempozyum düzenlenecek. Yurt içi ve dışından 150 akademisyen bu sempozyumda bildiri sunacak.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0