En iyi diş macunu ve en iyi diş fırçası nasıl seçilmeli?

Pek çok kişinin sıklıkla cevabını aradığı "en iyi diş macunu hangisi?" Ve "hangi diş fırçası kullanmalıyım?" sorularına yanıt veren Dt.Pertev Kökdemir, aynı zamanda doğru diş fırçalama konusunda da önemli bilgiler paylaştı.
Diş fırçalama
Diş bakım
Sağlıklı dişlere sahip olmak isteyen pek çok kişi diş fırçalama konusunda oldukça hassas. Bu yüzden de "hangi diş macunu almalıyım?" ya da "en iyi diş fırçası hangisi" şeklinde sorular yöneltebiliyor. Konu hakkında önemli bilgiler veren   Dt.Pertev Kökdemir, diş macunu ve diş fırçası seçiminin kişinin dişlerine göre farklılık gösterdiğini ifade etti. Kökdemir, diş yapısına ve diş sağlığına göre fırça ve diş macunu seçmenin önemini vurguladı.
 
Dt.Pertev Kökdemir'in doğur diş fırçası ve diş macunu seçimi hakkında yaptığı açıklama şöyle: 
‘’Diş fırçanızı 45 derecelik bir açıyla diş-dişeti birleşimine yerleştirin, fırçanızın kıl uçlarının aynı yerde kalmasına özen göstererek, küçük daireler çizecek şekilde hareket ettirin, aynı hareketi her dişin üzerinde 10’ ar saniyelik sürelerde tekrarlayın, alt ve üst dişlerinizin iç ve dış yüzeylerini aynı yöntemle temizleyin, dilinizi de fırçalamayı unutmayın ve dişlerinizi fazla sert fırçalamamaya özen gösterin.’’

Diş fırçası seçerken onaylanmış ve diş hekiminin tavsiye ettiği ürünlerin alınması gerektiğini belirten Dt.Kökdemir, en iyi diş macunu ve en iyi diş fırçası hangisidir sorusunun cevabının kişinin ağız durumuna göre değişim göstereceğini ifade etti. Dt.Kökdemir, ‘’Diş fırçaları; boyut, şekil, fırça kıllarının dizilişi, sertliği ve uzunluğuna göre farklılıklar gösterirler. Küçük başlı, sık kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetleri olan, yumuşak ve orta sert fırçalar seçilmelidir. Böylece dişler arasına ve ağzın bütün bölgelerine erişip temizleyebilmek daha kolay olur. Ortalama 3-4 ayda bir diş fırçasının değişmesi önerilir.’’ şeklinde açıkladı.
D
oğru yöntem kullanılmazsa dişlerin zarar görebileceğini belirten Dt.Pertev Kökdemir, ‘’Sert ve yanlış fırçalama tekniği; dişeti çekilmesi, diş yüzeyinde madde kayıpları ve hassasiyet oluşumuna neden olmaktadır. Ayrıca doğru temizlik sağlanamadığında çürük ve dişeti hastalıklarını önlemek zorlaşmaktadır’’ dedi

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0