Ağrı Taşlıçay'da Balıkgöl Festivali Manuş Baba ve sürpriz isimlerle başlıyor

Balıkgol
Festival
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Balıkgöl Festivali'nde Manuş Baba'nın yanı sıra çok sayıda yerel sanatçı konser verecek. Türkiye'nin en yüksek gölü olan Balıkgöl'den adını alan festival 24 Ağustos günü gerçekleşeeek. Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ile  Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile düzenlenen festivalin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Turistlik güzellikleriyle dikkat çeken Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bu hafta sonu düzenlenecek 1. Balıkgöl Festivali'nde katılımcıları çok sayıda etkinlik bekliyor. Webmgon'dan Mazlum Günhan'a konuşan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, "31 Mart yerel seçimlerinde halkımıza vaat etmiş olduğumuz festivalin bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz." dedi.  Aynı zamanda 24 Ağustos cumartesi günü gerçekleşecek Taşlıçay 1. Balıkgöl Festivali hakkında da bilgi veren Başkan Taşdemir, şunları söyledi: "Her sene düzenlemeyi planladığımız festivalimiz 1 gün sürecek. Bu festivali düzenlememizin asıl amacı Türkiye'nin en yüksek gölü olan ve ülkemizde arabalık yetişen Balıkgöl'nün turistlik güzelliğine dikkat çekmek.Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın katkılarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz festivalde yerel sanatçılarımızın yanı sıra Manuş Baba konser verecek. Ve ayrıca TRT Kurdi nin en çok izlenen programı Dengbej de cumartesi akşamı Balıkgöl'de naklen yayın yapacak."
Taşlıçay Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkgöl Festivali 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 09:00'da festival alanına katılımcıların ücretsiz olarak taşınmasıyla başlayacak. Saat 10:00'da ise Çocuklar için sihirbazlık ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Öte yandan gün boyu halk oyunları, tekne turları katılımcıları bekliyor. Ağrı merkez ve ilçelerinin yanı sıra civar illerden de katılımın olacağı Balıkgöl Festivali'nde saat 16:00'da başarılı şarkıcı Manuş Baba konser verecek. saat 18:00'da ise Celal Yarıcı festival kapsamında halkla buluşacak. Ayrıca Kürt Halk Müziği'nin tanınan isimlerinin yer aldığı TRT' Kurdi'nin en çok izlenen Dengbej programı da festivalin konukları arasında yerini alıyor.  Saat 20:00'de başlayacak olan Dengbej programı Taşlıçay Balıkgöl'den naklen yayınıla seyircisiyle buluşacak.  

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0