İşte Ekrem İmamoğlu Hakkında Bilinmeyenler! Ekrem İmamoğlu Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

CHP'li Ekrem İmamoğlu son zamanlarda pek çok kişi tarafından merak edilen bir isim haline geldi. Peki Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu  nereli ve kaç yaşında? İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu'nun biyografisi...
Ekrem İmamoğlu kimdir
Ekrem İmamoğlu
CHP'li Ekrem İmamoğlu, her ne kadar şu aralar gözler önünde olsa da aslında pek bilinmeyen bir siyasetçi. İmamoğlu'nun son birkaç aydır gündeme gelme sebebi ise pek çok kişinin bildiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı yönündeki söylentiler oldu. Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin çeşitli birilerinde aktif olarak çalışan siyasetçi yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda. 2009 yılında ana muhalefet partisi CHP'nin Beylikdüzü İlçe başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, hali hazırda yaklaşık 25 yıldır yaşamını sürdürdüğü İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinin belediye başkanlığı görevini yürütmekte .

CHP'li İmamoğlu'nun Türkiye'de en çok konuşulup merak edilen isimler arasına girmesi geçen ay itibariyle başladı. Basına "Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor"  haberlerinin yansımasıyla beraber pek çok kişi Ekrem İmamoğlu kimdir? Sorusunu sormaya başladı. Biz de Webmgon.com'da, Ekrem İmamoğlu'nun biyografisini derledik. Peki Ekrem İmamoğlu nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu Kimdir? İşte Ekrem İmamoğlu Hayatı Hakkında Merak Edilenler!

Chp
Ekrem İmamoğlu
1970 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, bir süre orada yaşamını sürdürmüştür. Lise öğrenimini Trabzon Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'ni kazanır ve İstanbul'a taşınır. İstanbul Üniversitesi'nde İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan İmamoğlu, aynı üniversitede Yüksek Lisansa başladı. İnsan Kaynakları ve Yönetimi Bölümü'nde lisans üstü eğitimini başarıyla tamamlar. 

Tabi bu arada okull yıllarında amatör  de olsa futbol ile ilgilenen Ekrem İmamoğlu, başka spor dallarına da yönelmiştir. Dilek İmamoğlu ile evli olan siyasetçi, üç çocuk babasıdır. 1992'ye gelindiğinde İmamoğlu kariyerine inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde çalışıp kısa sürede yükselerek Yönetim Kurulu Başkanlığını yapar. Bu arada meraklısına hemen söyleyelim; Ekrem İmamoğlu Trabzonspor'ludur. Hatta bir aralar Trabzonspor Futbol ile Basketbol Kulüplerinde ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik görevini üstlendi. 2009'da CHP Beylikdüz ilçe başkanlığı görevini üstlenen Ekrem İmamoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katıldı. Ve 30 Mart 2014 'den bugüne belediye başkanlığı yapan Ekrem İmamoğlu,  CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İYİ Parti'nin desteğini de alarak seçim yarışına katılacak.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0