2022 Engelli Maaşına Nasıl Başvurulur? Engelli Maaşı için Hangi Belgeler Gerekli?

Pek çok vatandaş 2022 aylığı bir başka deyişle engelli maaşı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki engelli maaşına nasıl başvurulur? Engelli maaşı için hangi belgeler gerekiyor?
2022 aylığı
Engelli maaşı
Her sosyal devletin görevlerinden biri de bakıma muhtaç ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşına maddi yardımda bulunmaktır. Sosyal bir devlet olan Türkiye'de bu kapsamda engelli, yaşlı, çocuk ve diğer yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarına yardımda bulunmakta. Son birkaç yıldır az da olsa Türkiye'de yaşayan engelli vatandaşlara aylık ödeme yapılmakta. 2022 engelli aylığı olarak da bilinen engelli maaşı, engelli ve yaşlılara sosyal destek hakkında düzenlenen 2022 yasasından ismini almakta. Öte yandan engelli maaşı her yıl belli bir oranda zamlanmakta. Daha birkaç yıl  önceye kadar engelli maaş başvurusu oldukça engellileri uğraştırmaktaydı. Aynı şekilde engelli aylığı için gerekli belgeler de bir hayli fazla idi. Ancak yapılan son düzenlemelerle beraber artık engelli maaş başvurusu eskiye göre biraz daha kolaylaştı. Peki 2022 maaşına nasıl başvurulur? İşte engelli aylığı hakkında merak edilen tüm detaylar...

2022 ENGELLİ MAAŞINA NASIL BAŞVURULUR?


Her şeyden önce engelli maaşına başvuracak olan kişiler eğer ki 18 yaşından küçük ise anne-baba veya velisi kim ise beraber başvuru gerçekleştirmesi şartı bulunuyor. Peki engelli maaşları için hangi belgeler gerekmekte? Maaş alacak kişide istenen belgeler şöyle:
- Kimlik fotokopisi
- En az yüzde 40 sağlık raporu
- Engelli maaş başvuru dilekçesi (Vakıftan alınır)
2022 engelli maaş başvurusu kişi veya velisi tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na direkt yapılmakta. 2022 aylığı alacak olan kişinin hiçbir işte çalışmaması ve sigortalı olmaması şartı aranmakta. 18 yaşından küçük olan engelli vatandaşların ailesinde ise sigortalı olmaması şartı bulunuyor. Gerekli belgeler eksiksiz tamamlanıp teslim edildikten sonra sonuç yaklaşık 30 gün içinde belli olur. Ayrıca SYDV tarafından görevlendirilen inceleme memurları kişinin ikamet ettiği adrese gelerek incelemelerde bulunmakta. Böylece engelli maaşı talep eden kişinin bu talebi memurların incelemesi sonucunda değerlendirilip karara bağlanılır. Eğer 2022 aylığı hak kazanıldıysa ayın 5'i ile 9'u arası T.C kimlik numarasının son iki hanesine göre ödemeler yapılır. Bu arada konu ile ilgili daha fazla bilgi almak için ise Alo 144 çağrı merkezini arayarak da bilgi almak mümkün.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0