E-Devet'ten Tüketici Haklarına Nasıl Başvurulur! Tüketici Hakları Şikayet Formu

Kısa bir süre önce "tüketici haklarına başvuru" internete taşınmıştı. Peki Tüketici Hakem Heyeti'ne internetten nasıl başvurulur? İşte tüketici haklarına başvuru süreci ve tüketici hakları başvuru formunun nasıl doldurulacağına dair detaylar...
Edvlet
Tüketici
Son zamanlarda Tüketici Hakem Heyetlerine başvurular artmış durumda. Bu nedenle Tüketici Hakem Heyetlerinin yükünü hafifletmek amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kısa bir süre önce tüketici şikayetlerini E-Devlet üzerinden almaya karar verdi. 2017'nin sonlarına doğru yürürlüğe giren yeni uygulamayla artık tüketiciler için de bir kolaylık yapılmış oldu. Yani tüketiciler, bundan böyle evinde veya iş yerinde de Tüketici Hakem Heyetine şikayetini iletebilecek. Öte yandan yeni sisteme geçilmesiyle birlikte, Tüketici Hakem Heyetine yapılan şikayetlerin artması bekleniyor.

Bilindiği üzere tüketici şikayetleri pek çok alanda yapılabiliyor. Yapılan şikayetleri inceleyen Tüketici Hakem Heyetleri, firma aleyhine veya lehine kararını açıklamakta. Peki internet üzerinden nasıl Tüketici Haklarına şikayette bulunulabilir? En önemlisi de Tüketici Hakları şikayet formuna nereden ulaşılır? Tüketici Hakları başvurusuna ilişkin bütün detaylar haberimizin devamında yer almakta.

Tüketici Hakları Başvurusu E-Devlet'te Nasıl Yapılır?


E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra, arama kutucuğuna "Tüketici Hakları" yazıldığında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili sayfası ilk sırada çıkmakta. Buraya tıklayıp, "Uygulamaya Git" butonuna bastığımızda Tüketici Hakları şikayet formunun olduğu bölüm karşımıza geliyor. Buradan tüketici şikayetleri için birden fazla seçenek bulunuyor. Şikayetin türüne göre uygun seçeneği seçtikten sonra, Tüketici Hakem Heyeti'ne ulaşmak için şikayet formu karşımıza çıkmakta. Burada gerekli olan yerleri eksiksiz bir biçimde doldurmamız son derece önemlidir. Aksi halde işlemler yapılamayabilir.

Tüketici Hakları şikayet formu doldurulduktan sonra ilgili şikayet ile alakalı PDF formatında bir belge de yülkemeniz istenmektedir. Bu işlemleri eksiksiz tamamladıktan sonra e-Devlet'ten Tüketici Hakları şikayet formu başarı ile gönderiliyor. Ve şehrinizde bulunan ilgili Tüketici Hakem Heyeti, işlem sırasına göre şikayetinizi inceler ve geri dönüş sağlar. Birçok Tüketici Hakları yetkilisi gerekli gördüğünde tüketiciyi Hakem Heyeti'ne çağırabiliyor. Bu arada Tüketici Haklarına yapılan başvurular en az üç ay içinde sonuçlanmaktadır. Ayrıca tüketici hakları şikayeti oluşturmadan önce Tüketici Hakları telefon numarası olan Alo 175'i arayarak da bilgi alınabiliyor.





Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0