Xiaomi Mi6'nın Türkiye satışı ne zaman olacak? Xiaomi Mi 6 fiyat ve özellikleri

Çin'in Apple'ı olarak nitelendirilen  Xiaomi'nin geçtiğimiz aylarda duyurduğu Xiaomi Mi 6, dünyada olduğu kadar Türkiye'de de ilgi görüyor. Peki Xiaomi Mi 6 Türkiye'ye gelecek mi? İşte Xiaomi  Mi 6'nin Türkiye  satışı ve Xiaomi Mi 6'nın özellikleri.
Xiaomi
Yukarda da belirttiğimiz gibi  Çin'in Apple'ı olarak lanse edilen ve her yeni telefonuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran  Xiaomi, bir yandan da amiral gemisi telefonların katili olarak da bilinir. Açıkçası bu sıfatları hak etmiyor değil.  Çünkü  Xiaomi, ürettiği telefonları farklı kılmayı her zaman başarıyor. Gerek ucuz, gerek ekran gövde oranı gerekse de   en son işlemciyi kullanmasıyla Mi telefonlar çok kısa bir süre içinde teknoloji dünyasının gündemine oturuyor. Belki de  Xiaomi'nin hayal kırıklığı yaratan tek yanı satışlarının sadece Çin'de olmasıdır. Yani Xiaomi bir türlü dünyaya açılamadı.  Fakat yinede hem ülkemizde hem de dünyada  Xiaomi telefonlar ulaşılmasa da  yakından takip ediliyor. Tıpkı şu anki Xiaomi Mi 6 gibi...

Bilindiği üzere   Xiaomi'nin geçtiğimiz sene  çıkan Mi5, Mi 5 Plus gibi cihazları resmi olmasa da ithalatçı firmalar tarafından satışa sunulmuştu. Bu nedenle Xiaomi Mi 6'nın Türkiye satışı da yine bu yol üzerinden gerçekleşebilir. Peki Xiaomi Mi 6 ne zaman Türkiye'de satışa çıkabilir?  Gelin çokça sorulan ve yanıtı merak edilen  bu soru öncesi Xiaomi Mi 6 özelliklerine ve öne çıkan detaylarına bakalım. 

Dikkat Çeken Xiaomi Mi 6 Özellikleri


5.15 inçlik full HD bir ekrana sahip olan Mi 6'nın kuşkusuz en dikkat çeken özelliklerinden biri SnapDragon 835 ile çıkmış olması. 71.45 gibi oldukça iyi birekran-gövde oranını ile dikkat çeken telefon, İPS LCD bir ekranla kullanıcıya sunuluyor.  Mi 6'nın pil değeri 3350 mhA ve hızlı şarj desteğine de sahip ayrıca. Xiaimi Mi 6'nın kamerasına geldiğimizde optik görüntü sabitleyici, 4K kayıt yeteneği ve çift tonlu flashlı 12 MP'lik bir ana kamera karşımıza çıkıyor. Ayrıca arkada  ikinci bir kamera daha mevcut. Tabi ana kameranın F1.8 değerine  ve ön kameranın da 8 MP çözünürlüğe sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Öte taraftan Xiaimi Mi 6'nın 8 çekirdekli 6 GB'lik RAM'i de yine dikkat çekiyor.  En düşük 64 GB depolama alanına sahip olan telefon Android'in en son sürümü olan 7.1 ile kutudan çıkıyor. Bu arada Xiaimi Mi 6'nın wi-fi gücünün de oldukça yüksek olduğunu  söyleyelim. Artık en kötü telefonda bile bulunan parmak izi okuyucunun yanında Mi 6'da suya dayanıklılık da hemen göze çarpıyor. 


Xiaimi Mi 6'nın Türkiye satışı olacak mı?

Mi 6
Bu soru şu aralar pek çok teknolojisever tarafından soruluyor. Ancak bırakın Türkiye'yi şu anda Çin'de bile Xiaimi Mi 6'yı bulmak oldukça güç. Ama ilerleyen aylarda ithalatçı firmalar büyük olasılıkla Mi 6'yı Türkiye'ye getirecekler. Peki Xiaimi Mi 6 fiyatı ne kadar olur?  Kesin olmamakla birlikte Mi 6 fiyatı 1500-2000 TL arasında olabileceği tahmin ediliyor. Tekrar belirtmekte fayda var bu bilgiler resmi değil. Ve ancak ilerleyen tarihlerde  Xiaimi Mi 6'nın Türkiye durumu tam olarak  belli olacak. Bize düşen şu an için Xiaimi'yi ve Mi 6'yı yakından takip etmek...

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0